Hatos Gábor a magyar bajnoki címének örül a legjobban

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold • 2015. december 22., kedd •
A Haladás VSE szabadfogású olimpiai- világ- és Európa-bajnoki bronzérmes birkózója az idei magyar bajnoki címének örül a legjobban. A zöld-fehér sportoló a múlt héten lezajlott ,,Mosolymaraton” című adománygyűjtő akciónk vendége volt.
Hatos Gábor a magyar bajnoki címének örül a legjobban

A zöld-fehérek 32 esztendős sportolója Egerben látta meg a napvilágot. A Frisss FM stúdiójában Meggyesi Gábor műsorvezető kérdezte a Szombathelyen élő birkózót.

Már 12 éves kora óta Szombathelyen sportol. Ez, ha jól számolom 20 év birkózást jelent.
Valóban, immár két évtizede a birkózás szerelmese vagyok. Sportosak voltak a szüleim, atletizáltak, illetve asztaliteniszeztek, én pedig fociztam. Édesapám egyik ismerőse vitt le a birkózókhoz, fantáziát látott bennem, nekem is megtetszett a birkózó szőnyeg, így ott maradtam és most már azt is elmondhatom, hogy jó döntés voltam, mert érvényesülni tudtam. 

Milyen volt az idei esztendő?
Idén viszonylag sokat kihagytam kisebb, nagyobb sérülések miatt. Sajnos mindig nagyon sokat kell fogynom, és ebben az évben a kvalifikációs versenyeket sem tudtam bevállalni. A nehézségek ellenére igyekeztem teljes értékű munkát végezni, edzőtáborokban is részt vettem. 
Persze boldogság is jutott erre a szezonra, hiszen annak ellenére, hogy 74 kg az igazi súlycsoportom, idén egyedülálló módon a 97 kg-osok között is magyar bajnok lehettem. 

Aztán decemberben elbúcsúztatták a Rohonci úti stadiont…
Az a megtiszteltetés ért, hogy a Haladás egykori és jelenlegi sportolói nevében, őket felvezetve, én vihettem a Hali zöld-fehér lobogóját. Nagy öröm volt számomra, és már alig várom, hogy az új sportkomplexumban is szőnyegre léphessek.  

Jövőre olimpia lesz Rióban, hogyan hátráltatja a felkészülést a viszonylag sok sérülés?
Eddig még nem volt komolyabb műtétem, a fülplasztikai műtétem és a mandula műtétem kivételével szinte mindent ,,megúsztam”. Jelenleg is minden rendben van az elég makacs térdhúzódásom kivételével. A las vegas-i világbajnokságot sajnos ki kellett hagynom, ám mindig igyekszem előretekinteni. 

Ha már előretekintés, milyen program várja a birkózókat januárban?
Januárban a tatai edzőtáborban veszek részt, ez kéthetes tréning lesz, de addig is rengeteg a tennivaló. Az alapozás lesz a lényeg, sokat úszunk, szaunázunk, futunk majd, a birkózásra még kevesebb hangsúlyt fektetünk. A január végi párizsi GP-vel kezdjük a versenyévet.  Aztán edzőtáborok, majd újabb versenyek következnek, március közepén pedig az Európa-bajnokságon indulok. Aztán március végén és április elején olimpiai kvalifikációs versenysorozattal zárul a monstre felkészülés. 

közösség

további frisss

lap tetejére