A mostani fahíd helyett új híd épülne az Aranypatakon?

frisss.hu fotó: Bodorkós Máté • 2017. január 04., szerda •
De nem a régit újítanák fel, kicsivel arrébb épülne egy egészen új.
A mostani fahíd helyett új híd épülne az Aranypatakon?

Nem tudjuk már hányadik nekifutásra javították meg a Liget utcai Aranypatak hidat, ami valljuk be, nem akkora forgalomra lett tervezve, mint ami minden nap áthalad rajta. Csúcsforgalomban be is dugul, hiszen a Liget utca végén csak jobbra lehet kanyarodni. Korábban ezt a problémát sokan úgy próbálták orvosolni, hogy az Árkádia mögötti keskeny szakaszt használták egérútnak, hogy gyorsabban Oladra érjenek, de néhány hónapja ez sem lehet már az ottani építkezés miatt. A Liget Bowlingtól jobbra lévő útra pedig a Liget útról behajtani tilos. 

Az Aranypatakon való átkelés egy nagyon régi probléma. Ezt a fahidat majdnem minden évben javítani és újítani kell, mivel viszonylag nagy forgalmat bonyolít le. Ezt szeretnénk tehermentesíteni- mondta a Frisssnek, Lendvai Ferenc, tanácsnok.

Nyilván a Csónakázó-tó és az ottani lakó-pihenő övezete miatt az egész környék közlekedési felülvizsgálatára van szükség 2017 első felében. Persze a vizsgálatok még szükségesek, de a mostani tervek szerint új híd készülne az Aranypatakon. A Liget utca és az Aranypatak utca közti mostani funkciója szerint gyaloghidat bővítenék ki autós forgalomra is alkalmas híddá. Ami egy több mint 300 millió forintos beruházás lenne.

Ezzel együtt a régi, vagyis a mostani fahíd forgalma csökkenne akár gyalogos vagy kerékpáros hídnak is jó lehetne. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére