Most már tuti: így fog kinézni a Haladás-stadion

frisss.hu Fotó: Horváth Csaba • 2015. július 13., hétfő •
Végleges terveket mutattak nekünk ma a városházán.
Most már tuti: így fog kinézni a Haladás-stadion

Hende Csaba szerint a mai nap minden szombathelyi számára egy mérföldkő, mivel ma láthatja először a nagyközönség a végleges látványterveket a készülő Haladás stadionról.

„Mi szombathelyiek sokszínűek és sokfélék vagyunk, egy valami azonban összeköt minket: ez a Haladás. Nehezen találni olyan embert a városban, akit nem foglalkoztatna a Haladás sorsa. Büszkék vagyunk mind a tizenkét szakosztályunkra, minden edzőre, ott dolgozóra, minden sportolóra, gyerekre, Haladás-szurkolóra és minden szülőre, aki ott sportoltatja a gyermekét. Több mint 550 igazolt versenyző és valamivel több mint 100 utánpótlás korú gyermek küzd azért minden nap, hogy mi büszkék lehessünk rájuk.” – mondta a honvédelmi miniszter.

Tény viszont, hogy ez a tizenkét szakosztály mostani sportolási körülményei nem épp a legideálisabbak. Ezért az ország és a megye összefogásával egy európai szintű, modern sportkomplexum épül majd. Hende Csaba a mai sajtótájékoztatón azt is hozzátette, ez a stadion a szombathelyieknek épül. „A Haladás új otthona a kormány 100%-os támogatásával valósul meg.” – egészítette ki.

Nagyon valószínű, hogy a stadion létrejötte a város eddigi legnagyobb sportberuházása, ami mindenképpen kihat majd a turisztikára. A miniszter azt is megemlítette, hogy „ez a sportkomplexum nem a labdarúgóknak, hanem a Haladásnak épül, mind a tizenkét szakosztálynak.” Amúgy ez a létesítmény lehetővé teszi majd, hogy euórópai és világszintű sporteseményeket is tartsanak majd itt. Most kell megemlítenünk az Olimpia-ügyet, melynek a témáját a frisss.hu az utóbbi időszakban többször körbejárta.

Igen, ez a stadion olimpiai helyszín is lehetne. Ezt már Puskás Tivadar polgármester is mondta. Ez a stadion hozzátartozik majd a városképhez. A polgármester egy kis múltidézés alkalmával azt is elmondta, hogy ez a terület a korábban lóvásártér volt. 1975-ben alakult ki a mai formája. Sőt, megtudtuk, hogy nem csak sportolásra használná a város a jövőben a stadiont, koncerthelyszín, színi előadás vagy akár esküvő is lebonyolítható lesz a gigaépületben. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére