Nagyon pöpec mocikkal igázza le a világot Keanu Reeves

NagyRobert - Fotó: LA Times • 2016. augusztus 21., vasárnap •
A Mátrix sztárja megint különcködik.
Nagyon pöpec mocikkal igázza le a világot Keanu Reeves

Keanu Reeves éveken át jótékonykodott és orvosi kutatásokat támogatott a nehezen megszerzett mátrixos pénzéből, de most olyan vállalkozást indított, amivel rendesen lehúzhatja a gazdagokat, szóval akkor sincs baj, ha a Bill és Ted 3 mégsem készül el és Keanu soha többé nem szerepel egyetlen filmben sem.

Azért nem kell aggódni, nem valami illegális pilóta-játékba kezdett a bejrúti születésű, kanadai-amerikai-brit színész, hanem egy motorkerékpár-építő céget alapított régi cimborájával, Gard Holligerrel közösen.

Az egész 2007-ben kezdődött, amikor Reeves át akarta építtetni kicsit a Harley-Davidsonját, de végül Holliger egy egyedi motort épített a haverjának. Keanu persze beleszeretett a mociba és amilyen laza és jó arc, ezt az élményt meg akarta osztani az egész világgal, így nekiállt könyörögni Holligernek, hogy indítsanak közös bizniszt. A színész rengeteg meggyőző érve és néhány részeg átagyalt közös este után az üzlet végül megköttetett.

Fotó: Arch Motorcycle Company

"Mondta neki; oké, az az oka, hogy ezt meg kell csinálnunk, mert a gép hihetetlenül jó, és mi úgyis meghalunk egyszer." - érvelt Reeves Holligernek anno.

Több hónapnyi tervezés után, a duó végül beindította az Arch Motorcycle Company-t, és rögtön egy elég elit szegmenst céloztak meg, mert a KRGT-1 ára 78 ezer dollár, vagyis 21,5 millió forint, de ezért az összegért egy tényleg különleges gépet kaphatunk, amiből évente csak 30 darabot gyártanak.

Fotó: Arch Motorcycle Company

"Az egész arról szól, hogy folyton vigyorognod kell, miközben megülöd." - foglalta össze a motor lényegét Holliger.

A közel 80 ezer dolláros ár ugyan elég húzós, de valószínűleg kevés ahhoz, hogy Keanu Reeves saját kezűleg is tevékenyen részt vegyen egy-egy példány megépítésében, azonban a végeredmény egy szép motor és ez a lényeg.

 

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére