Határon átnyúló pályázatot nyert a megyei hivatal

sd • 2020. április 07., kedd •
Indul a DigiComp 4.0 projekt, ami az osztrák-magyar határ menti régiókban tapasztalható szakképzett munkaerőhiányt kívánja orvosolni, amelyet az egyre növekvő szakmai kompetencia-követelmények okoznak.

A projekt átfogó célja a fiatalok (12-24 évesek) figyelmének felkeltése a szakképzés fontossága iránt; megfelelő tanfolyamokkal felkészíteni őket a munkaerőpiacra. Emellett a szakképzés imázsának javítása, a jövőbeni hiányszakmák azonosítása, illetve a határon átnyúló tapasztalatcsere megkönnyítése a fő fókusz. A partnerség pályaorientációs tanácsadással és tréningekkel kívánja közelebb hozni az ipari szektort a fiatalokhoz, fejlesztve azok digitális kompetenciáit, ezáltal pedig csökkentve az Ipar 4.0 területén jelentkező szakemberhiányt.
A projekt innovatív kimenetei közé tartoznak a regionális tudásközpontok,  és ezek határon átnyúló kapcsolatrendszerei, ahol olyan témákban keresik a megoldásokat, mint pl. pályaválasztás a „Munka 4.0” területén, triális képzés az Ipar 4.0 kihívásaihoz igazodva, valamint oktatói és karrier-orientációs workshopok.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére