A hadsereg fotósa nem csak fényképez, hanem adott esetben vissza is lő

Frisss.hu/PetaPixel.com - Fotó: Rupert Frere • 2016. október 10., hétfő •
A hadviselés következő generációja.
A hadsereg fotósa nem csak fényképez, hanem adott esetben vissza is lő

A hadsereg fotósának lenni nem csak stresszes foglalkozás, de nagyon komoly szinten kell nyomni a multitaskingot, vagyis azt a képességet, amivel egyszerre két feladatot is el tudunk végezni egy időben.

A katonai fotósnak pillanatok alatt kell tudnia váltani a fényképezőgép és a puskája között, mert szó szerint az élete múlhat némi késlekedésen, mindezt támadás és védekezés közben is meg kell, hogy tegye.

A brit hadsereg fényképésze, Rupert Frere készített egy sisakkamerás videót a saját munkájáról, hogy hogyan is néz ki mindez a gyakorlatban. Ja, és a videó nem valami laza gyakorlatozás alatt készült, hanem éles helyzetben egy afganisztáni járőrözés során.

Frere igazi fanatikus, imádja, amit csinál, akármennyire borzalmasan hangzik is ez. Ettől függetlenül remek fotókat készít, a fegyveres találati arányáról viszont nem tudunk nyilatkozni, lehet, hogy jobb is...

"A háborús fotózás egyszerű, mert bármerre nézel, mindenhol érzelmeket és érdekes dolgokat látsz. Annyit kell tenned, hogy életben maradsz és fotózol. Általában én vagyok az egyetlen, aki járőrözés közben fotóz, így minden kép egyedi." - vallott munkájáról Rupert Frere.

közösség

további frisss

lap tetejére