Körmend: 60. születésnapját ünnepli Patonay Imre

MTI • 2013. augusztus 06., kedd •
Szerdán ünnepli 60. születésnapját Patonay Imre körmendi kosárlabdaedző, az első vidéki férfi bajnokcsapat trénere, korábbi szövetségi kapitány.
Körmend: 60. születésnapját ünnepli Patonay Imre

MTI: A legendás szakember - akiről a szurkolók dalokat is írtak - megszakításokkal 26 éven át vett részt a vasi csapat szakmai munkájában, s így idézte fel a kezdeteket:

"Tulajdonképpen egy 1971-es gerincsérülés döntötte el, hogy a foci helyett a kosárlabdát választottam, azidőtájt mindkettőt párhuzamosan űztem. 1974-től kezdtem el testnevelő tanárként dolgozni, onnantól elmaradt a foci, részben a korábbi sérülésem miatt."

Fotó: sporthirado.hu

A kispadról szerzett 1987-es és 1996-os bajnoki cím mellett a kosaras berkekben csak Putesznek becézett tréner a nemzetközi meccsekre emlékszik vissza a legszívesebben.

"A Saporta Kupában kétszer is majdnem továbbjutottunk, pedig akkor még csak két légióst engedélyeztek, és nem 36 vagy 48, hanem még csak 24 csapatból állt a főtábla" - emlékezett vissza. "Olyan klubokat vertünk meg itthon, mint a spanyol bajnok Manresa, a montenegrói Podgorica vagy az olasz Verona " - tette hozzá.

Körmendi pályafutása után Zalaegerszegen dolgozott, jelenleg pedig a Sopron szakmai igazgatója, s elhivatottságát súlyos betegsége sem tudta megtörni.

"Az év elején daganatot távolítottak el a tüdőmből, a kontrollvizsgálat szerint minden rendben van, de azért gyorsabban is gyógyulhatnék" - mondta Patonay.

A rockzene iránti rajongásáról is ismert sikeredző júliusban nyaralás gyanánt megnézte nagy kedvencének, Steve Winwoodnak a koncertjét az ausztriai Wiesen fesztiválon, és pár napot a Balatonnál is eltöltött.

Ami pedig a szerdai kerek évfordulót illeti, "Putesz" a tíz évvel ezelőttinél visszafogottabb ünneplést jósol."Az ötvenedik születésnapomon öt napig tartott az össznépi buli, most csak a szűk baráti kör lesz ott a Rába-parton. Azért kíséretként a Blind Faith, a Rolling Stones vagy a Led Zeppelin természetesen nem maradhat el "- fogalmazott.

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére