Szombathelyen a birkózás krémje - Ligeti kötött fogásban?

HÁ • 2012. február 08., szerda •
Négy kontinens, közel húsz országa vesz részt a Szombathelyen február 11-én szombaton kezdődő Birkózó Magyar Nagydíjon. A szélsősége időjárás és a Malév csődje miatt a résztvevők pontos létszáma csak a mérlegelés után lesz egyértelmű – mondta el Dr. Hegedűs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, a szerdán tartott szombathelyi sajtótájékoztatón. Az elnök számít a szurkoló közönség minden eddiginél nagyobb, lelkes, mi több: harsány segítségére a megmérettetésen.
Szombathelyen a birkózás krémje - Ligeti kötött fogásban?

Ez egy kötöttfogású hagyományos verseny. Három súlycsoportban - 76, 84 és 120 kg-ban-  betét versenyt rendezünk, amely szabadfogású , mivel Vas megye és Szombathely ezt preferálja, és mi ezáltal tisztelgünk előtte. Ez szinte egyedülálló, hiszen az egész világon csak szabad, vagy kötöttfogású versenyeket rendeznek. Ebben az évben mindenki az olimpiai kvalifikációkra koncentrál, hiszen július 27-én megnyitják a londoni ötkarikás játékokat és így a világszövetség átformálta a versenynaptárat. -mondta Dr. Hegedűs Csaba.

 

Ligeti Dani barátom átrándul kötöttfogásba és ott fogja a „vadmacskáknak a bajszát huzogatni”. Komoly kuriózuma ez a versenynek, biztos, hogy érdekes színfolt lesz, csakúgy mint a teljes magyar mezőny. Ez azt jelenti, hogy 55, 66, 74 és 96 kg-ban döntőbe várom a magyar versenyzőket, sőt. Nem fogják könnyen megadni magukat a külföldi versenyzők sem az biztos, hiszen mindenki a kvalifikációs versenyekre akar felkészülni, 11 külföldi csapat ez ügyben két hete Tatán edzőtáborozik a magyar csapattal.-tette hozzá az elnök.

 

A kvalifikáció az olimpiára nehéz menet lesz, márciusban Európa-bajnokságot rendeznek Bulgáriában, és azt követően áprilisban és májusban három hétvégén Bulgáriában, Kínában, illetve Helsinkiben Finnországban lesz a kontinens és világkvalifikáció. Ezt követően Finnországban kialakul, hogy ki az a húsz versenyző kötött, illetve szabad-fogásban, aki indulhat a nyári londoni olimpián. Hozzá kell tenni, hogy a tavalyi világ-bajnokság is kvalifikációt jelentett, ahol négy versenyzőnk már kvalifikálta magát az ötkarikás versenyre.-zárta szavait Dr Hegedűs Csaba.

Lazáry Viktor Szombathely sportért felelős alpolgármestere is számít a szurkolók jelentős részvételére – hozzátette a birkózás kiemelkedő szerepet tölt be városunkban, hiszen a presztízs mellett, növeli a sportolni vágyó fiatalok számát a megyeszékhelyen. A város egyik legfőbb törekvésének tartja, hogy becsületes elismert embereket neveljenek ki, akikre fel lehet nézni, hogy ezt a szerepet ne a semmilyen tartalommal bíró 'celebek' töltsék be hazánkban.

Marton Zsolt köszönetét fejezte ki a támogatóknak és a sportbarátoknak, hogy ilyen rangos versenyt rendezhet Szombathely, a nehéz gazdasági helyzet ellenére. Különösen fontos verseny ez a felkészülés kezdetén– tette hozzá az alpolgármester.  

közösség

további frisss

lap tetejére