Szombathely a magyar birkózás fővárosa (képgaléria)

szróbert • 2014. március 03., hétfő •
Március 1-2. között az Arena Savaria adott otthont a hazai birkózás legnagyobb sporteseményének. A kötöttfogású Magyar Arany Nagydíj Polyák Imre emlékversenyen 3 olimpiai-, 6 világ-, és 8 kontinentális bajnok vett részt, ezzel pedig minden idők legerősebb viadala lett az idei. A Magyar Birkózó Szövetség elnöke, dr. Hegedüs Csaba a frisss.hu-nak a helyszínen elmondta, hogy továbbra is Szombathely a magyar birkózás fővárosa.
Szombathely a magyar birkózás fővárosa (képgaléria)

A verseny hivatalos megnyitóján a házigazda, Szombathely nevében Marton Zsolt alpolgármester, a birkózósport nevében pedig dr. Hegedüs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, a századik magyar olimpiai bajnok köszöntötte a verseny résztvevőit, a megjelent sportvezetőket, szervezőket és természetesen a kilátogató közönséget.

A nagyérdemű - még a szombati döntők előtt - megtekinthették Kovács Tünde parádés légtornász bemutatóját, majd a szőnyegé és a birkózóké lett a főszerep.

A legjobb magyar birkózók is ott voltak a résztvevő 25 ország közel 150 versenyzője között. És ha már ott voltak a mieink, akkor oda is tették magukat. Az első napon a 66, 75, 85 és 130 kg-os kötöttfogásúak, illetve a 74, 86 és 125 kg-os szabadfogásúak léptek a szombathelyi szőnyegre.

Összesen tizenkét magyar versenyzőért szoríthattunk szombaton, az Aréna Savariában. A 66 és 85 kilóban kettő-kettő, 75 kilóban három, míg nehézsúlyban öt birkózónk lépett a küzdőtérre. 
Az első napon két magyar éremnek örülhettünk, Hatos Gábor megnyerte a szabadfogásúak 74 kg-os súlycsoportját, míg Lőrincz Viktor bronzérmet szerzett a kötöttfogásúak 85 kg-os versenyében.

A verseny eredményeiről mindent megtudhat itt.

 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére