Vasi kick-boxosok a Világ Kupán

FB • 2013. június 06., csütörtök •
Május 31-június 2-ig Riminiben, 1715 versenyzővel rendezték meg, immár 18. alkalommal a „Best Fighter” elnevezésű Világ Kupát.
Vasi kick-boxosok a Világ Kupán

 A szombathelyi Metex05-Controll SE a versenyszezon egyik legrangosabb, és egyben utolsó nemzetközi megmérettetésén 6 versenyzővel vett részt. Összesen 1 arany,-2 ezüst,- 3 bronzérmet szereztek.

Szász Krisztofer kadett II. -42kg light-contactban, Bárdosi Sándor pedig -75kg kick-light szabályrendszerben a legjobb nyolc között elvérzett. Bolfán Ádám kadett II. -47kg light-contactban a negyeddöntőben egy bolgár fiú ellen lépett tatamira, ám ott vereséget szenvedett, így Ádám bronzérmet vehetett át. Farkas Ádám junior -94 kg light-contactban szerzett ezüstérmet, a döntőben szoros mérkőzésen maradt csak alul az ír Shaughnessy Daltonnal szemben. Kick-light szabályrendszerben a felnőttek mezőnyében bronzérmet szerzett. A nyolcaddöntőben magas pontkülönbség győzte le az olasz. Hangay Péter kung fu versenyzőként a kick-boxosok mezőnyében még rutintalan versenyzőként kick-lightban, zöld öv alatti kategória -70kg-os súlycsoportjában szerzett bronzérmet.

Dancsó Zoltán rutinos versenyzőként 84 és 89 kg-ban is megmérettette magát, mindkét súlycsoportban, kemény mérkőzéseket vívott és a döntőig menetelt. 89 kg-os súlycsoportban a döntőben egy magabiztos, fiatal versenyző, az olasz Ernesto Caldara próbálta útját állni, ám nem sok sikerrel, így aranyérmet vehetett át. „Kicsi” 84kg-ban – négy mérkőzéssel a lábában- már fáradtabban lépett tatamira, ám rutinjának és kondíciójának köszönhetően a döntőig simán menetelt. A másik ágon a nagy német rivális, Stephan Bücker lényegesen pihentebben, koncentráltabban érkezett a fináléra, és a második menetre ez a különbség megmutatkozott, hiszen néhány ponttal jobbnak bizonyult, így Kicsi az ezüstérmet vehette át.

közösség

további frisss

lap tetejére