Országos vízilabda tornának ad otthont Szombathely

EB • 2012. november 30., péntek •
Az országban először a 10 éves korosztály is összemérheti tudását. Itt még a tapasztalatszerzés a cél, de jó eséllyel nyolc év múlva már az olimpiai medencében láthatjuk viszont néhányukat. A részleteket a verseny előtti nap ismertették a szervezők.

„Mint a nagyok”

A rivális országokban már működő és bevált tendencia után tavasszal döntöttek úgy a vízilabdaedzők, hogy Magyarországon is rendeznek tornát a 10 éves korosztálynak- ismertette az előzményeket Stojadinov Nikola az Aligátor Vízilabda Utánpótlás vezető edzője. Az alapötlet Szombathelyről származik, de a Magyar Vízilabda Szövetség is felkarolta az ügyet, a Baby Bajnokság első fordulóját szeptember 15-én rendezték Budapesten.

December 1-én a Szombathelyi Fedett Uszoda ad otthont a nívós versenynek, a mérkőzések délelőtt 10 órakor kezdődnek. Juhász Tibor elnök elmondta, húsz méter hosszú medencében kisebb kapura játszanak majd a legkisebb labdával és a csapat minden tagjának kötelező vízbe szállnia. Hozzátette: azért így állapították meg a szabályokat, mert számukra még a tapasztalatszerzés, a rutin elsajátítása a lényeg. A szervezők azt remélik, minél több gyermek szereti meg ezt a sportot.

Az edzők is arról számoltak be a sajtótájékoztatón, hogy hatalmas fejlődésen mennek át a kicsik egy-egy meccs alkalmával. Szombatra is szoros mérkőzéseket ígértek, és abban is biztosak, hogy nyolc év múlva az olimpián néhányukat már a medencében láthatjuk viszont.

Feltörekvőben a vízilabda Szombathelyen

A tájékoztatón elhangzott az is, hogy az AVUS jelenleg a Nagy Lajos Gimnáziummal és a Gotthárd Jenő Általános Iskolával áll kapcsolatban - itt az órarendben van a vízilabda-, de még a közeljövőben még egy általános iskolát, és egy nyolcosztályos gimnáziumot is bevonnának az együttműködésbe. Nekik heti nyolc edzésük van, és ez már jó alap lehet a jövőre nézve is.

Juhász Tibor szólt arról is, hogy nagy eséllyel Szombathely rendezheti meg jövő nyáron a 12 csapatos, két hetes junior világbajnokságot. Szombathely városvezetése mindent megtesz azért, hogy ez sikerüljön, nagyon bízom benne, hogy így lesz- fogalmazott. Ami bizonyos, hogy addig még decemberben és februárban is vár egy nemzetközi torna az Aligátorokra.

közösség

további frisss

lap tetejére