Magyarország - Románia: Halmosi szerint nyerni kell!

F.B. • 2013. március 22., péntek •
Ma este 20:30-tól a Magyar Labdarúgó Válogatott a Román Nemzeti Csapattal mérkőzik meg, a Puskás Ferenc Stadionban. A mérkőzést üres lelátók előtt rendezik, mivel a FIFA megbüntette a Magyar Labdarúgó Szövetséget, az Izrael elleni barátságos mérkőzésen tapasztalt, antiszemita megnyilvánulások miatt. A mérkőzésről a Haladás és a válogatott játékosát Halmosi Pétert kérdeztük.
Magyarország - Románia: Halmosi szerint nyerni kell!

Hazai pályán játszunk, más célunk nem is lehet, mint hogy nyerjünk! - kezdte a pénteki mérkőzés felvezetőjét Halmosi Péter, a Haladás válogatott játékosa. A román csapat nem jobb, mint a magyar, ezt mutatja a FIFA világranglistáján elfoglalt pozíciónk is, hiszen most kerültünk oda a románok mögé. Biztos vagyok abban, hogy jó mérkőzést fogunk játszani, ám nagy probléma, hogy zárt kapus lesz a meccs. A közönség egy plusz játékos, ráadásul valószínűleg telt ház lett volna a Puskás Ferenc Stadionban. A Magyar – Román hasonló vehemenciájú párharc, mint a Ferencváros – Újpest vagy a ZTE – Haladás, tehát egy igazán jó hangulatú mérkőzés várt volna ránk, sajnálom hogy így alakult. Hazai pályán nyernünk kell, jó pár éve a román futball előttünk volt, de ez a mostani válogatott, nem jobb mint mi, azonban ezt a pályán is be kell bizonyítanunk.

Mennyire lesz sorsdöntő a pénteki mérkőzés?

Van még hátra pár mérkőzés, de ha a románokat pénteken meg tudnánk verni, akkor óriási lépést tennénk a csoport második helyének megszerzése felé. Mivel hazai mérkőzés, ezért hatványozottan fontos a jó eredmény elérése, utána pedig megyünk Törökországba és ha ebből a két mérkőzésből jól jön ki a csapat, akkor óriási sanszunk van a pótselejtezős hely megszerzésére.

Pénteken a románokkal játszunk, kedden pedig a török pokolba látogatunk, ahol 1986 óta nem nyertünk. Most lehet esélyünk elhozni a 3 pontot?

Mindenhol lehet nyerni, úgy lépünk pályára, hogy mérkőzés előtt nem írnánk alá a döntetlent, ám ha 1 ponttal távoznánk Törökországból, az is egy óriási lépés lenne. Persze a románokat előbb meg kellene vernünk. A törököket itthon megvertük, ha idegenben sem szenvednénk vereséget az óriási dolog lenne. 

közösség

további frisss

lap tetejére