Női labdarúgás: Markó Edina bízik a sikerben

szróbert • 2014. február 13., csütörtök •
Az MLSZ Női Bizottságának előterjesztése alapján Hérincsné Markó Edina veszi át a női szövetségi kapitányi tisztséget, amely azt követően üresedett meg, hogy Vágó Attila januárban lemondott. A frisss.hu interjújából az is kiderül, hogy Markó Edina harmadik gyermeke továbbra is a Viktória-Trend Optika FC Szombathely marad.
Női labdarúgás: Markó Edina bízik a sikerben

A korábbi 55-szörös válogatott játékos korábban dolgozott másodedzőként a nemzeti csapat mellett, és ő irányította az U19-es együttest a hazai rendezésű, 2005-ös Európa-bajnokságon is. Markó Edina legutóbb a Viktória-Trend Optika FC Szombathely klubmenedzsere volt. Az MLSZ elnöksége február 11-i ülésén döntött az új női szövetségi kapitány személyéről.


A FrisssFM és a frisss.hu nevében gratulálunk szövetségi kapitányi megbízásához. Meddig szól a szerződése?
Köszönöm szépen, de sajnos erre a kérdésre még nem tudok válaszolni, a szerződést az elkövetkező napok egyikén írjuk majd alá.

Önnek már vannak edzői tapasztalatai a válogatottnál. A mindennapok során segít majd a korábbi másodedzői munka során szerzett ismeret? 
Persze, segíteni fog. Tizennyolc éven keresztül dolgoztam az előbb NB II-es, majd NB I-es Viktória FC-nél, az U19-es válogatottnál pedig volt alkalmam megismerni a jelenlegi felnőtt válogatott 90-95%-át. Bízom benne, hogy a hazai mellett a nemzetközi tapasztalatom is hozzájárul majd a jövőbeni sikerekhez.

Milyen fő kihívások várnak idén a magyar női válogatottra? 
Tavaly már játszottunk három vb selejtezőt, ezekből sajnos nem jöttünk ki jól, hiszen az osztrákokat meg kellet volna előznünk ahhoz, hogy pótselejtezőt érő helyen végezzünk és megmaradjon a minimális esélyünk a vb-re történő kijutásra. Megyünk majd a finnekhez és a világranglista 5. helyén álló franciákhoz is. Mi, magyarok a 37-ik helyen állunk, tehát finoman szólva sem mi leszünk az esélyesek, de nem adjuk fel. Minden ellenfelünkkel, így főleg az osztrákokkal szeretnénk jó meccset játszani. Persze Bulgária és Kazahsztán ellen is nyerni kellene, annak ellenére is, hogy hosszú utazások várnak ránk.

Mikor találkozik először a válogatottal, illetve mikor és hol lesz az első ,,összetartás", amit Ön vezényel le? 
Február 18-án, Telkiben találkozunk először. A külföldön szereplők nélkül, 25 fős hazai kerettel kezdjük meg a tréningeket. Délelőtt felmérések lesznek, délután pedig már taktikai játék lesz a program. Aztán február 25-26-án kétnapos összetartás lesz Telkiben. Nem sokkal később, márciusban egy horvátországi nemzetközi tornán veszünk részt, és itt már hivatalos meccseket is játszunk majd. 

Lesznek-e továbbra is szombathelyi lányok a válogatottban, ha igen, kik? 
Minden érintett csapat, így a Viktória FC esetében is teljes mértékben a vezetőedző véleményére hagyatkozom. Telkiben pedig, az edzésmunka alapján, mindenkinek megadom az esélyt arra, hogy bizonyítson. 
    
Megmarad-e továbbra is a jó kapcsolat a Viktória-Trend Optika FC-vel? 
Természetesen, a Viktória FC csapatát továbbra is a harmadik gyermekemnek tartom. Vigyázó szemeimet rajtuk tartom ezután is. 

(fotó: jochapress.hu)

közösség

további frisss

lap tetejére