Nem sikerült a bravúr

• 2020. szeptember 04., péntek •
Bár nagyot küzdött a Haladás-Viktória FC az MTK ellen, Szabados György lányai végül 3-0-ra kikaptak hazai pályán.
Nem sikerült a bravúr

A televíziós közvetítés miatt a Viktória az impozáns Haladás Stadionban fogadta a listavezető, a meccs előtt százszázalékos MTK-t - olvasható a klub honlapján. A szombathelyieknél a keresztszalag-sérülése után rehabilitációját töltő Gődér Brigitta továbbra sem volt bevethető, míg Varga Barbara sérüléssel bajlódott. A vendégeknél a kezdőben kapott helyet a korábban Szombathelyen is futballozó válogatott támadó, Németh Loretta. A mérkőzést a helyszínen tekintette meg a női válogatott szövetségi kapitánya, Markó Edina is.

A kezdést követően a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, a 3. percben egy szöglet után Tóth Barbara fejese alig kerülte el a jobb sarkot. Aztán a hazaiak is vezettek néhány veszélyes támadást, ám mégis egy szerencsés góllal a vendégek szereztek vezetést. A 10. percben egy kapu előtti kavarodás után Horti próbált becsúszva menteni, ám olyan szerencsétlenül sikerült, hogy a labda a jobb sarokba vágódott. (0-1). Pár perc múlva könnyen egyenlíthetett volna a Viktória, de Kovács Virág hat méterről, ziccerből, centikkel a bal sarok mellé helyezett. Az első 45 perc után – helyzetei alapján – több góllal is vezethetett volna az MTK.

Szünet után a hazaiak kezdtek jobban, ám az első helyzet a vendégek előtt adódott, de Pápai lövését szépen védte Bíró. Ennek ellenére nagyot változott a játék képe, a szombathelyiek uralták a mérkőzést, a fővárosiak jobbára védekeztek. A 64. percben véleményes büntetőhöz jutottak a vendégek, a tizenegyest Csányi a bal sarokba lőtte – Bíró még beleért a labdába, de nem tudott védeni (0-2). A vasiak ekkor sem adták fel, megpróbálták egy góllal nyílttá tenni a hajrát. A 77. percben Pápai 12 méteres lövésével aztán eldőlt a mérkőzés (0-3). A harmadik találat megfogta a hazaiakat, akik ezt követően már csak a szépítő gólért hajtottak – hiába.


Haladás-Viktória FC–MTK Hungária 0-3 (0-1). – Szombathely, Haladás Stadion, 100 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, 4. forduló, vezette: Kulcsár.

Haladás-Viktória: Bíró – BALOGH (Kopcsándi, 85.), Horti, Jánosi, Hajba – FÖRDŐS – Németh A., Herczeg, Kovács V. (Harsányi, 81.), Németh Zs. (Németh Mirtill, 69.) – Szil. Edző: Szabados György.

MTK Hungária: Varga L. – TÓTH B., Bokor (Farádi-Szabó, 82.), Demeter – Mayer (Legendás, 66.), KOCSÁN (Stefán, 90.), CSÁNYI, DIÓSZEGI, Németh L. – Courtney, PÁPAI. Edző: Varga Attila.

Gólszerzők: Horti (öngól, 10.), Csányi (65., 11-esből), Pápai (77.).


fotó: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére