Mucsi: a szurkolók érdeme is a szombathelyi női röplabda csapat sikere

FB • 2013. június 08., szombat •
A Vasi Sport Akadémia női röplabda csapata, veretlenül megnyerte az NBII-es bajnokság nyugati csoportját, majd a legmagasabb osztályba jutásról döntő mérkőzéseket is sikeres megvívta a SZTE EHÖK SE csapat ellen. Ezzel a történelmi sikerrel kivívta a csapat, hogy a következő szezonban az ország legjobb 12 csapata között szerepeljen az első osztályban.
Mucsi: a szurkolók érdeme is a szombathelyi női röplabda csapat sikere

Az elért eredményének köszönhetően a Vasi Sport Akadémia röplabdacsapata csatlakozhatott Szombathely NBI-ben szereplő csapatainak (Falco kosárlabda, HVSE labdarúgás, futsal, Viktória labdarúgás) prominens táborához.

A sikerben elévülhetetlen érdemei vannak a vezetőedzőnek, Mucsi Péternek.

Óriási tettet hajtott végre csapatom – kezdte a sikeredző. Minden játékosom bizonyította, hogy óriási szíve van és csodálatos sportember. Sok év után újra van első osztályú női röplabdacsapata Szombathelynek. Az egyesületünk körülményeit, feltételeit, támogatását ismerve ez a feljutás a csoda kategóriájába tartozik. Talán ez a siker is hozzájárul a szombathelyi röplabda egységesítéséhez, a megosztottság megszüntetéséhez. Bízom benne, hogy a város segítségével, az erők egy irányba állításával jövőre az NBI-ben is folytathatjuk e csodás sikert. Köszönjük szurkolóink biztatását, ez a siker az ő érdemük is! Két éve a LEON Röpisulival és a Szombathelyi Sportiskolával együttműködést kötöttünk és közös célokat fogalmaztunk meg. A legfontosabb cél az volt, hogy minél előbb feljussunk az első osztályba. Az utánpótlás nevelés ebben a két bázisban működik, az akadémián csak a junior és a felnőtt játékosok találhatóak meg, együtt dolgozunk ezzel a két csapattal, ez nagyjából 25 főt foglal magába. Ezzel a 25 fővel mindennapos edzések vannak, napi két órában. A csapat szinte teljes egésze szombathelyi, vagy szombathelyi kötődésű. Fiatal játékosok alkotják tehát a keretet -mondta az ezdő.

A Vasi Sport Akadémia NB I.-be jutott csapatának kerete:

Benesóczky Anna, Takács Doroti, Mikos Patrícia, Gőczi Boglárka, Kiss Brigitta, Nagy Teodóra, Sipos Vanda, Sipos Lucia, Horváth Eszter, Simon Judit, Gazdag Réka, Molnár Dorka, Illés Enikő, Németh Judit, Tóth Anna, Varga Enikő, Bokor Laura, Magyar Liza, Németh Anna, Kutasi Jennifer, Márfi Virág, Tőkés Kinga.

közösség

további frisss

lap tetejére