Most már nagyon meleg a pite

Szerző: frisss.hu • 2018. március 18., vasárnap •
Újabb idegenbeli vereséget szenvedett a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A vasi zöld-fehérek ezúttal a Budapest Honvéd otthonában kaptak ki 2:1-re és továbbra is a kiesést jelentő 11. helyen állnak.
Most már nagyon meleg a pite

A bajnokság 23. fordulójában a címvédő Budapest Honvéd otthonában lépett pályára a Haladás. A szombathelyiek kifejezetten rossz hangulatban érkeztek a fővárosba, ugyanis az előző körben a Mezőkövesd együttesétől kaptak ki kiesési rangadón.  Ugyanakkor az is igaz, hogy Eppelék is nagyon messze vannak a tavalyi remek formájuktól. Ehhez képest egy elég jó első félidőt láthattak a nézők. Az elején Banó-Szabó szerezhette volna meg a vezetést a hazaiaknak, ám Király nagyot védett. Sajnos a 43. percben már a vasi cerberus is tehetetlennek bizonyult Bobál fejesével szemben, így a szünetben a Honvéd vezetett 1:0-ra.

A második játékrészt a Hali kezdte jóval aktívabban és a 47. percben Rabusic nagyon közel járt az egyenlítéshez. A 61. minutumban viszont már nem volt pardon: Németh Márió szabadrúgását követően Jagodics Márk egalizált. A 77. percben Németh Márió már kapura lőtt egy szabadrúgást, ami sajna a jobb oldali kapufán csattant. A hosszabbítás pillanataiban pedig jött a feketeleves: Danilo talált be 7 méterről Király kapujába és ezzel beállította a 2:1-es végeredményt.

A Haladás újabb vereségének köszönhetően továbbra is a tabella 11., már kiesést jelentő helyén áll.
A tabella alsó régiója:
8. Mezőkövesd 26 pont
9. Vasas 25 pont
10. Puskás Akadémia 25 pont
11. Haladás 23 pont
12. Balmazújváros 23 pont
Budapest Honvéd-Szombathelyi Swietelsky-Haladás 2:1 (1:0)
Budapest, Bozsik-stadion 1212 néző, vezette: Iványi
Gólszerzők: Bobál (43.), Danilo (93.), illetve Jagodics (61.)

 

közösség

további frisss

lap tetejére