Megérkezett Dorina bringája

bz • 2012. január 26., csütörtök •
Megkapta a győztesként neki járó kerékpárt Németh Dorina, akinek Árpádházi Szent Erzsébetről szóló festménye került az Erzsébet Utalvány hátoldalára. A szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola 3.b osztályos nebulójára büszkék osztálytársai és örülnek a sikerének. Kerékpárját Marton Zsolt és Lazáry Viktor Szombathely alpolgármesterei adták át csütörtökön délután.
Megérkezett Dorina bringája

Harmadikos vácisok gyülekeznek az iskola aulájában csütörtökön délelőtt. Osztálytársukat jöttek köszönteni. Németh Dorina rajzával megnyerte az Árpádházi Szent Erzsébet gyermekrajzpályázatot, alkotása díszíti az újonnan kibocsátott Erzsébet Utalvány hátoldalát. A kis ünneplés tulajdonképpen azért van itt Szombathelyen, mert a nyertesként Dorinának járó biciklit technikai okok miatt múlt héten nem tudták hazahozni Budapestről – ismertette a helyzetet köszöntőjében Marton Zsolt. Szombathely alpolgármestere hangsúlyozta, hogy nem csak a családnak és az iskolának, hanem Szombathelynek is jó hírét kelti a diáklány.

Dorina megilletődve veszi át kerékpárját és a várostól kapott ajándékcsomagot. Büszke arra, hogy ilyen sikert ért el, ahogy azt a Frisss.hu-nak elmondta, divattervező szeretne lenni. Mentora, Vörös Lívia büszkén mutatja mappáját, amelybe eredményes diákjairól gyűjti az emlékeit. A tagozatvezető tanár húsz éve dolgozik a Váciban, diákjaival szert tett már több országos és nemzetközi sikerre; külön kéri, hogy ne feledkezzünk meg Éva néniről – Major Vilmosnéról, aki egy tematikus magyar órán segített ihletet találni a diákoknak, köztük Dorinának.

Korábbi cikkünket itt olvashatja.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére