Meccset nyert, centert igazolt a Falco

Szerző: frisss.hu Fotó: falcokc.com • 2018. február 10., szombat •
Kétszeri hosszabbítás után 114:109 arányú győzelmet aratott a Sopron KC ellen a Falco-Vulcano Energia KC élvonalbeli kosárcsapata az Aréna Savariában. Ráadásul a találkozót követően hivatalossá volt, hogy a vasiak a 206 centiméter magas amerikai Steve Taylor személyében új centert szerződtettek.
Meccset nyert, centert igazolt a Falco

Az előzetesen vártnál jóval nehezebben sikerült a bajnoki tabella harmadik helyén álló Falcónak legyőznie az utolsó előtti SKC együttesét. A soproniak az egész meccsen remekül tartották magukat, El-Amin személyében pedig volt egy játékosuk, aki extrát nyújtott. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a sárga-feketéknek a vendégek két magas embere, Henderson és Watkins is nagyon sok gondot okozott. Szerencsére a szombathelyieknél is akadt több jó teljesítmény: Pusztahvar és Perl inkább az első, míg Govens, valamint Norfleet inkább a második félidőben alkotott maradandót.

Amúgy a derbi kifejezetten érdekesen alakult. A találkozó 25. percében már 14 ponttal, 63:49-re vezettek a vendégek. Innen sikerült a Falcónak úgy visszajönnie a meccsbe, hogy a rendes játékidő végén Govens akár még a győzelmet is megszerezhette volna. Ez viszont nem sikerült neki és 90:90-es állásnál jöhetett a ráadás. Az első extra 5 perc után nem született döntés, mivel 103:103 állt az eredményjelzőn. A második végén viszont már meglett a siker: 114:109-re nyert a Falco.

A derbi után vált hivatalossá, hogy a szombathelyiek a francia Dijon csapatától átigazolták az amerikai Steve Taylort. A 25 esztendős amerikai center 206 centi magas és 109 kiló. A játékos hétfőn csatlakozik a vasiakhoz, akikkel a hét közepén már a Magyar Kupa debreceni nyolcas döntőjére el is utazhat.

 

közösség

további frisss

lap tetejére