Legenda születhet: Király Gábor 86. fellépésére készül nemzeti színekben

• 2012. február 29., szerda •
Király Gábor, amennyiben Egervári Sándor szakvezető pályára küldi a ma este 18 órakor kezdődő Bulgária elleni mérkőzésen, befogja Grosics Gyulát a válogatottsági örök lista harmadik, valamint a hazai kapusrangsor első helyén. Király Gábor 86 fellépéssel jelenleg Puskás Ferenccel osztozik a 4-5. helyen. Király a huszonkettedik születésnapja előtt, 1998 márciusában debütált a válogatottban: a csapat 3-2-re győzött a házigazda osztrákok ellen, az újonc pedig hárította Toni Polster tizenegyesét.
Legenda születhet: Király Gábor 86. fellépésére készül nemzeti színekben

Amennyiben Egervári Sándor szakvezető a pályára küldi ma akkor 86. válogatottságával befogja Grosics Gyulát a válogatottsági örök lista harmadik, valamint a hazai kapusrangsor első helyén. Jelenleg Puskás Ferenccel osztozik a 4. helyen. Milyen érzések kavarognak Önben ezzel kapcsolatban illetve mennyire foglalkoztatja ez a rekord?

Én mindig a dolgomat teszem, minden mérkőzésre próbálok hasonló módon felkészülni, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsam. De nagyon nagy megtiszteltetés, hogy ilyen legendák között lehetek mérkőzésszámban. Hatalmas büszkeséggel tölt el el főleg az, hogy egy olyan Grosics Gyulát sikerülne utolérnem, akit szakmailag és emberileg is nagyon nagyra tartok. Vele személyes kapcsolatunk is van, nagyon jókat szoktunk beszélgetni; modern gondolkodású Gyula bácsi és mindenről lehet vele társalogni, a tanácsait pedig mindig meleg szívvel megfogadom.

Bulgária ellen kezdi meg a szereplést a magyar válogatott ma 18-órától. Mit vár a mérkőzéstől?

Azt várom hogy a 2011-es évünket folytassuk. Egy nagyon jó selejtezősorozatot zártunk és a barátságos mérkőzések is -egy kivételéve-l nagyon jól sikerültek. Azt várom, hogy ugyanazzal az elánnal, akarattal, erővel, lépjen pályára a csapat. Biztos hogy egy kemény kellemetlen Bolgár ellenféllel találjuk szembe magunkat, ahol ugye edzőcsere is volt, náluk is mindenki bizonyítani akar. Kemény, küzdelmes mérkőzést várok.

Szeptember 7-től kezdődnek a világbajnoki selejtezők Egervári Sándor szerint reális esélyünk van a világbajnokságra való kijutásra. Ön szerint milyen esélye van a válogatottnak a selejtezőkön? Ott lehetünk 2014-ben Brazíliában?

Ezt a mérkőzések eredménye és a teljesítményünk fogja megválaszolni. Minden sorozat elé úgy állunk, hogy van esélyünk. Meglehet, de ezt az foglya eldönteni , hogy hogy szerepelünk, milyen a csapategység, hogy tudunk egy egy szituációból kijönni, hogy tudjuk a sikereket a helyére tenni. Ez mind egy folyamat része és persze a legfontosabb, hogy hogyan tudjuk a különböző harcokat, küzdelmeket lehozni.

Csapata az 1860 München 41 ponttal 6. helyen áll a bajnokságban, 6 ponttal lemaradva az éllovas Fürth mögött. Mi a véleménye a bajnokságban lát esélyt a feljutásra?

Egy sportoló azért sportol, hogy minél jobb eredményt érjen el, minél többször győzzön. Ez az utolsó nyolc mérkőzésen hétszer sikerült és egyszer döntetlent játszottunk. Ez egy nagyon szép sorozat és meg is van az eredménye, hiszen a tabellán helyezésben nem is, de 25 megszerzett pontot szerezve sikerült felzárkóznunk. Van egy elmaradt mérkőzésünk is, ha azt sikerül hoznunk, akkor csak három pontra leszünk a tabella éllovasától. A csapategységnek köszönhetjük és a jó hozzáállásnak, hogy idáig eljutottunk. Kíváncsian várom én is a folytatást. Ezért izgalmas a sport, mert soha nem tudhatod hogy hogyan alakul a pályán az eredmény. 

közösség

további frisss

lap tetejére