Kupagyőztes a Haladás futsalcsapata

Szerző: frisss.hu Fotó: Haladás VSE • 2018. március 05., hétfő •
Története során első alkalommal megnyerte a Magyar Kupa küzdelmeit a Swietelsky-Haladás VSE futsalcsapata. A szombathelyiek a döntőben a Rubeola FC Csömör együttesét verték 7:1-re.
Kupagyőztes a Haladás futsalcsapata

Ki tudja miért, de tény, hogy idén Nyíregyházán rendezték meg a futsal Magyar Kupa négyes döntőjét. A résztvevők közül a Haladásnak szinte az egész országon át kellett kelnie ahhoz, hogy a helyszínre érjen. Szerencsére a hosszú utazás nem viselte meg túlságosan a vasiakat és az elődöntőben óriási küzdelemben 3:2-re legyőzték az NB I-es bajnokságban listavezető Berettyóújfalu együttesét. A vasiak győzelmét Dróth megpattanó lövése jelentette a derbi 35. percében, ami 2:2-es állásnál talált utat Tihanyi kapujába.

A másik ágról, a két NB II-es együttes közül a Debreceni EAC gárdáját 4:1-re legyőző Rubeola FC Csömör jutott be a döntőbe. Róluk azért annyit érdemes megjegyezni, hogy az előcsatározások során a Rába ETO és a Ferencváros csapatát is búcsúztatták.

A finálé első félideje nagy harcot hozott, ám azért a jóval esélyesebb Haladás így is 2:0-s előnyre tett szert. Térfélcserét követően a vasiak szép lassan bedarálták a csömörieket, akik a végjátékban már szabályosan padlót fogtak és 7:1 arányú vereséget szenvedtek.

A Haladás fennállása során első alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát.

A döntőben a szombathelyiek góljain Hajmási (24., 32.), Öreglaki (8.), Santos de Sousa (11., 36.), Dróth (35.) és Sipos (40.) osztoztak.

közösség

további frisss

lap tetejére