Klubfejlesztés a szombathelyi röplabdázóknál

MTI • 2013. december 02., hétfő •
Öt szombathelyi sportegyesülettel kötött klubfejlesztési szerződést a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ), melynek értelmében az érintett egyesületek az első fél évben közel négymillió forinthoz jutnak. az összegből a Szombathelyi Sportközpont, a SZOESE, a Vasi Sport Akadémia, a Haladás és a Sprint SC részesül majd.
Klubfejlesztés a szombathelyi röplabdázóknál

A kormány 329 millió forinttal támogatja a Magyar Röplabda Szövetséget. A támogatás egy részét, összesen 140 millió forintot az MRSZ június 30-ig két részletben utalja az egyesületeknek. A klubok fejlesztésére összesen 110 millió forintot, az utánpótlás-nevelési és iskolai programok fejlesztésére pedig 30 millió forintot fordítanak, ez majdnem négyezer diákot érint.
  

A szerződés értelmében az öt szombathelyi egyesület 2013/2014 első féléves szezonra 3,8 millió forintot kap. A program célja, hogy az egyesületek hosszú távra tervezzenek, mivel a jelen támogatási összegen túl 2020-ig várható az állam hasonló szerepvállalása.
  

Poór Csaba, az MRSZ elnöke kiemelte, stratégiájuk középpontjában a klubok megerősítése áll, valamint a szolgáltató szövetség megteremtése. Ennek első lépéseként említette, hogy még az idei bajnoki szezon előtt negyven százalékkal csökkentették a nevezési díjakat. Ezt azért nevezte történelmi pontnak, mert szerinte ilyesmire még soha nem volt példa, a klubok terhei 1946 óta most először csökkentek.  "Szombathely jelentős bázisa a magyar utánpótlásának, hiszen több csapattal is képviseltetik magukat a hazai mezőnyben. A támogatással növelhetjük ennek a bázisnak a létszámát, az egészséges életmódra és sportszeretetre nevelést" - tette hozzá Poór Csaba. A támogatás mind felnőtt, mind utánpótlás szakembereket biztosít, valamint képzések, oktatási intézményekkel történő együttműködés kialakítására is irányul.
 

 A sajtótájékoztatón Lazáry Viktor, Szombathely Megyei Jogú Város sportért felelős alpolgármestere elmondta, hogy a Magyar Röplabda Szövetséggel tárgyalásokat kezdtek a Savaria Kupa újraélesztésére vonatkozóan

közösség

további frisss

lap tetejére