Ez sem ígérkezik könnyű meccsnek

• 2020. szeptember 12., szombat •
Teljesen azonos mérleggel várja a Haladás és a Pécs az NB II-es labdarúgó bajnokság 8. fordulóját.
Ez sem ígérkezik könnyű meccsnek

- Úgy gondolom, eddig nem lehet panasz a játékunkra. Ha úgy nézzük, hogy két pontra vagyunk az első helyezettől, akkor az eredmények is rendben vannak. Volt amikor nagyon is tetszetős és eredményes játékot mutattunk és volt amikor kevésbé ment a játék a csapatnak, de ami a legfontosabb: a végsőkig küzdöttünk - nyilatkozta Holdmapf Gergő nemrégiben a Haladás hivatalos honlapján. A középpályás kiemelte: a Hali most valóban CSAPAT, mindenki egy irányba húz.
- Mindenben lehet és kell is javulnunk, de az eddigi meccseket tekintve leginkább abban, hogy most négy ponttal többünk kellene, hogy legyen. Tehát még eredményre törőbben kell futballoznunk - fogalmazott a játékos.

Hosszú sérülését maga mögött tudva teljes erőbedobással várja a mérkőzést Németh Márió, aki 10 hónapnyi kényszerpihenő után Kaposváron rúgott újra labdába
- Volt bennem drukk, de nem a sérüléstől való félelem miatt, hanem mégiscsak tíz hónapja nem futballoztam tétmeccsen, Mátyus Jánosnak pedig bizonyítani akartam. Mióta ő az edző, bajnokin még nem látott játszani. Hogy milyen volt így elsőre? Magammal sohasem vagyok elégedett, de a társak azt mondták, voltak jó megoldásaim, szóval megdicsértek. Persze magam is tudom, hogy még nem úgy játszottam, ahogy valójában tudok, de az első lépést megtettem. Remélem a jövőben is kapok lehetőséget. Fizikálisan nem érzem, hogy elmaradásom lenne, ha korábban nem voltam keretben, mindig elmentem kondizni, erősítettem magam. Nyilván tudom, hogy a meccsterhelés más, az az igazi, de jó erőben érzem magam - osztotta meg gondolatait a honlappal Németh Márió. Szerinte a két csapat felkészülési meccse óta szervezettebb lett a mecsekaljai gárda, ettől függetlenül a Haladás ezen a találkozón is győzelemre játszik.

Mindkét együttes 3 győzelem mellett 3 döntetlent és egy vereséget számlál. A pécsiek összefoglalták a csapatok meccstörténelmét. E szerint - a jogelődöket is figyelembe véve - 1955 és 2015 között 76 bajnoki találkozót játszottak le ebben a párosításban, amelyből 70-et az első, 6-ot pedig a másodosztályban rendeztek meg. Az összesített mérleg a pécsiek számára kedvezőbb, hiszen 35 baranyai győzelem mellett 22 döntetlen született, míg 19 összecsapás szombathelyi sikerrel ért véget. A piros-feketék (korábban lila-fehérek) ezek során nem kevesebb, mint 96 gólt szereztek, míg a vasiak 82 találatot jegyeztek fel.

Kizárólag a Rohonci úton lejátszott egymás elleni NB I-es és NB II-es bajnoki mérkőzéseken már inkább a hazaiak voltak eredményesebbek, ugyanis a Haladás 14-szer örülhetett a lefújást követően, ám 14-szer pontot raboltak, 10-szer pedig győztesként térhettek haza a pécsiek. Mindazonáltal a gólok eloszlását tekintve is a házigazdák főlénye mutatkozott meg, 54 hazai találatra csupán 34 érkezett baranyai részről. Leszűkítve a kört, a másodosztályban 3-szor látogattak a Haladáshoz, ezek során 2 vereség mellett 1 döntetlent értek el, 5-2-es gólkülönbség mellett.

A párharc szeptember 13-án, vasárnap 17:00-kor Szombathelyen folytatódik.

közösség

további frisss

lap tetejére