Edzőmeccsek az Udinese csapataival? Igen!

hvsefoci.hu • 2018. február 11., vasárnap •
Hosszú távú és virágzó együttműködést remél a Haladás VSE Labdarúgó Szakosztályának utánpótlás vezetősége az olasz Udinese Calcio klubjával ápolt kapcsolatától. A Hali szakmai stábja nemrég három napos szemlén járt az udinei egyesületnél, hogy megismerje a gárda életét, utánpótlás-nevelési programját. A szombathelyiek fontos tapasztalatokkal lettek gazdagabbak a sztárjátékosokat felvonultató klubbal folytatott meetingek során és lefektették egy még szorosabb, gyümölcsöző összefogás alapjait.
Edzőmeccsek az Udinese csapataival? Igen!

„Tavaly novemberben megtisztelte egyesületünket látogatásával az olasz Udinese Calcio küldöttsége. A napokban ezt a szemlét viszonoztuk – kezdi élménybeszámolóját Somfalvi Csaba szakosztályvezető. - Rövid időn belül megkaptuk a meghívást a múltkori látogatásuk után, talán ez is azt bizonyítja, hogy az olasz csapat képviselői fantáziát látnak egyesületünkben.

Három napot töltöttünk az észak-olasz városban. A program egyből egy olasz rangadóval indult: az Udinese-Milán találkozót tekintettük meg. Fantasztikus hangulat, nagyszerű közönség, remek mérkőzés fogadott minket. A huszonötezer ember előtt lejátszott összecsapáson két, nagyon felkészült és sztárjátékosokból álló csapat csatája végződött egy-egyes döntetlennel.

A második napon délelőtt megmutatták nekünk az udinei stadiont és az edzőközpontot. A Dacia Aréna egy minden igényt kielégítő stadion, uszodával, konditeremmel, kiszolgáló helyiségekkel. Az edzőközpont négy füves, három műfüves és egy fedett műfüves pályából áll. A kapusoknak külön pálya áll rendelkezésre.

Igazi olaszos étteremben, igazi olaszos ételekkel leptek meg minket Cristoforoék. A közös ebéd elfogyasztása közben sokat beszélgettünk a jövőbeli együttműködés lehetőségeiről. Nagy öröm számunkra, hogy egy ilyen nagy múltú és jelenleg is igen komoly felépítésű együttes képviselőivel erről tudunk beszélni.

A délutáni program az edzések megtekintésével folytatódott. A Primavera, a második csapat kezdte a napot. A felnőtt csapat keretéből több játékos is itt edzett, akik előző nap nem léptek pályára. Utána a kisebb csapatok edzését néztük meg, az U7-12-ig. Minden nagyon profin fel volt építve, nem volt holtidő, mindenki: a gyerek és az edző is tudta a dolgát. Pörgös, jó hangulatú edzéseket láthattunk. A trénerek nem szóltak bele edzés közben a feladatok megoldásába, hagyták gondolkodni a fiúkat, találják meg ők a helyes döntést. A szünetekben persze felhívták a figyelmet a hibákra, de a játékosok kommunikációs bevonását is igényelték. Az edzések után az olasz edzők elmondták számunkra, hogy mi volt az edzés célja, és az elvárás a srácok felé.

Nagyon komoly tapasztalatokra tettünk szert – összegezte a szakmai út eredményeit Somfalvi Csaba. Hozzátette: az esti megbeszélésen felvázolták számunkra, hogy mi lehet a kapcsolat folytatásának következő állomása. Mindenképpen lesz lehetőségünk kivinni csapatokat edzőmérkőzésekre és edzőket is küldenek Szombathelyre több napra. Elindult valami, amitől mi nagyon sokat várunk. Egy új szemlélet, egy új kihívás, aminek hasznosításával óriási lehetőség nyílik a gyerekek fejlődésére.”

közösség

további frisss

lap tetejére