Bravúros tornagyőzelem Debrecenben

Szerző: Haladás VSE Fotó: Haladás VSE • 2018. február 05., hétfő •
Elhozta a Szombathelyi Haladás VSE U11-es fiú kézilabdacsapata az aranyérmet a debreceni Főnix-kupáról. A vasi zöld-fehérek 12 gárda közül lettek a legjobbak. Takács Gabriella tanítványai többek között a Szegedet, a Tatabányát, a Balmazújvárost, a Kecskemétet és a Debrecent is maguk mögé utasították.
Bravúros tornagyőzelem Debrecenben

Általánosságban közhelyen ugyan, ám Szombathelyen a Haladásnál a szakmai stáb valóban nagyon komoly energiákat mozgósít annak érdekében, hogy felmenő rendszerben tevékeny részt vállaljon a fiatal sportolók nevelésében. Az utánpótlás lány korosztályaink egyre bővülnek, számos szülő és csemetéje teszi le a voksát a város nagy múltú sportegyesülete mellett. A fiú szakosztály elindítása éppen olyan kiemelt prioritással bír, hosszú szakmai munka előzte meg létrehívását. Takács Gabriella személyében egy empatikus, gyermekpárti és agilis edző foglalkozik a tanoncokkal, a kis srácok pedig apait-anyait beleadnak. A gárda már több ízben megmutatta magát, ám legnagyobb dobása kétségtelenül az, hogy ellenállhatatlanul kézilabdázva elhozta a Főnix-kupát Debrecenből.  A háromnapos torna keretében a csoportmérkőzéseken az Orosházát, a Kecskemétet és a Százhalombattát is sikerült legyőzni. Ennek köszönhetően csoportelsőként küzdhettünk a dobogós helyekért.  Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy mindhárom városban elismerésre méltó utánpótlás-nevelés folyik, arról nem is beszélve, hogy Orosházán férfi első osztályú, Kecskeméten pedig immáron élvonalbeli női csapat van.  Komolyan veszik tehát a kézilabdát, éppen ezért is földöntúli bravúr, hogy Takács Gabriella gárdája mondhatni könnyen menetelt tovább a kvartettből.   A legjobb három között  hatalmas különbséggel sikerült felülmúlni a Balmazújváros együttesét, a Szombathelyi Haladás csapata ellentmondást nem tűrve játszott. Az utolsó találkozón ugyan már nagyon fáradtak voltak a fiúk, de ennek ellenére kiválóan helytálltak.  A Tatabányától elszenvedett mindössze kétgólos különbség azt jelentette, hogy az egymás elleni eredmények alapján, valamint jobb gólarányának köszönhetően tornagyőztes a Haladás lett!  Egyesületünk büszke a nevelőedzőre és a kiváló növendékekre egyaránt!

Főnix-Kupa Debrecen Fiú U 11

Csoportmérkőzések:

Százhalombattai VUK SE- Szombathelyi Haladás VSE  3-22
Szombathelyi Haladás VSE- Orosházi FKSE Linamar  15-8
Kecskeméti Sportiskola- Szombathelyi Haladás VSE  12-21
Orosházi FKSE Linamar- Kecskeméti Sportiskola 16-5
Kecskeméti Sportiskola- Százhalombattai VUK SE  19-8
Százhalombattai VUK SE- Orosházi FKSE Linamar  7-19

Tabella:
 


1-3 helyért:   
(Az A-csoportot a Grundfos Tatabánya együttese, míg a B-t a Balmazújváros csapata nyerte meg, az érmek körmérkőzéses alapon dőltek el)

Balmazújváros UKE- Szombathelyi Haladás   8-20
Grundfos Tatabánya KC- Balmazújváros UKE  11-14
Grundfos Tatabánya KC- Szombathelyi Haladás   13-11

közösség

további frisss

lap tetejére