Birkózást az olimpiára - irány az Aréna hétvégén!

MO • 2013. február 19., kedd •
Birkózó ünnep lesz az Aréna Savariában a hétvégén. Február 23-án és 24-én tartják ugyanis a Birkózó Grand Prixt. A megnyitón Hatos Gábor, olimpiai bronzérmes birkózót is ünnepelhetik a szombathelyiek.

Várhatóan 18 ország 110 versenyzője lép szőnyegre a hétvégén a kötöttfogású Birkózó Magyar Nagydíjon, amelyet Szombathelyen az Aréna Savariában rendeznek.

A Birkózó Grand Prix mai beharangozó sajtótájékoztatóján, Gáspár Tamás, a Magyar Birkózó szövetség igazgatója beszélt a sportág jelenlegi helyzetéről. Elmondta: még nem nevezhető véglegesnek a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottságának döntése,  mely szerint a birkózást kivennék a 2020-as játékok programjából.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere elmondta: a megnyitón külön köszöntik majd Hatos Gábor olimpiai bronzérmes birkózót. Mint ismert a szombathelyi sportolót a bronzmeccsen ugyan legyőzte az üzbég Szoszlan Tyigijev, ám később Hatos ellenfelét doppingvétség miatt kizárták.

A polgármester hozzátette: a szombati versenyen minden szombathelyi ingyen lehet a nézőközönség tagja. Dr. Puskás Tivadar ugyanakkor arra is felhívta a lakosság figyelmét, hogy ez egy remek lehetőség, hogy városunk is demonstráljon a birkózás mellett.

Struhács György, szövetségi kapitány kifejtette: a magyar csapat jelenleg Tatán készül a megmérettetésre 12 másik nemzettel együtt. Így, több mint száz versenyző koptatja jelenleg a tatai edzőtábor szőnyegeit.

Megtudtuk továbbá azt is, hogy a magyar csapat minden tagja egészséges, egy részük jelenleg a teheráni világkupán mérkőzik, de hazaérkezésük után indulnak a szombati versenyen.

A sajtótájékoztatón egyébként részt vett az olimpiai bronzérmes Módos Péter is, akinek jelenleg műtéte utáni rehabilitációja folyik, ami előreláthatólag három hónapos kihagyást jelent, de londoni bronzérme elég motivációt ad számára, hogy legyőzze ezt az akadályt, és újult erővel készülhessen a szeptemberi világbajnokságra.

A magyar csapat 24 fős lesz, 13 versenyzőt a hazai birkózószövetség, kilencet pedig az egyesületek neveztek. A hétvégi kötött fogású nagydíjon természetesen sor kerül szabad fogású betétversenyekre is. Láthatjuk majd a Haladás VSE kiválóságait, Hatos Gábort és Molnár Bálintot (74 kg), Veréb Istvánt (84kg), Ligeti Dánielt és Csercsics Richárdot (120kg) is szőnyegre lépni. Szombaton a 74, 84, vasárnap pedig a 96 és 120 kg mérkőzéseire kerül sor. Az esemény megnyitása, Hatos Gábor olimpiai bronzérmének ünneplésével kezdődik.

közösség

további frisss

lap tetejére