Az első lépés a döntő felé

Szerző: frisss.hu Fotó: Haladás VSE • 2018. március 27., kedd •
A rájátszás első fordulójában 6:2 arányú győzelmet aratott a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata az Aramis együttese ellen. A szombathelyiek sikerüknek köszönhetően továbbra is jó eséllyel pályáznak a bajnoki döntőbe jutásra.
Az első lépés a döntő felé

Néhány hete, az alapszakasz 17. fordulójában 8:1 arányú méretes zakót szabott a Haladás együttese az Aréna Savariában a jobb sorsra érdemes Aramis együttesére. A rájátszás első derbije is jól indult, ugyanis Dróth már az 5. percben megszerezte a vezetést. A folytatás viszont már teljesen másként alakult, mint ahogyan azt a szurkolók várták: a félidőben csupán 2:2-es döntetlen állt a táblán.
Szerencsére térfélcserét követően helyreállt a világ rendje és jöttek a szokásos Hali-gólok. Ebben a játékrészben Horváth Péter kétszer, míg Andersson egyszer vette be a budaörsiek kapuját. Póta pedig egy beadást követően a saját hálójába csúsztatta a lasztit. Így alakult ki a 6:2-es végeredmény.
Győzelmének köszönhetően a szombathelyiek továbbra is menetelnek a hőn áhított bajnoki döntő felé. Turzó József együttese legközelebb csütörtökön 18 óra 30 perckor lép pályára bajnoki mérkőzésen, még pedig a sereghajtó Bőny otthonában. A találkozót Győrben, a Magvassy Sportcsarnokban (Győr, Kiskút liget) rendezik. Remélhetőleg sok szombathelyi szurkoló kíséri majd el kedvenceit.

A találkozó jegyzőkönyve:
Swietelsky-Haladás VSE-Aramis SE 6:2 (2:2)
Szombathely, 600 néző, vezette: Zimonyi, Kovács G.
Gólszerzők: Dróth (5.), Bencsik (13.), Horváth P. (23., 31.), Póta (öngól 25.), Andersson (29.), illetve Büki (9.), Póta (19.)

 

közösség

további frisss

lap tetejére