Kickbox Világkupán gyűjtöttek érmet a szombathelyiek

DZ • 2018. április 25., szerda •
1 arany, 1 ezüst és 7 bronzérmet szereztek.
Kickbox Világkupán gyűjtöttek érmet a szombathelyiek

28 országból 2124 nevezést adtak le az április 21-22-ig Innsbruck-ban megrendezett Austrian Classics elnevezésű világkupára, amely az egyik legnépesebb és legerősebb mezőnyt felvonultató viadal a nemzetközi kick-box vérkeringésében. Több ország a teljes válogatott keretével vett részt, így nem volt ritka, hogy a versenyzők akár 32-es tábláról indultak, és több győztes mérkőzéssel érem nélkül távoztak a tatamiról, ezért az Innsbruck-ban megszerzett összes érem megbecsülendő. A szombathelyi Controll SE kick-boxosai ismételten megállták a helyüket, összesen 1 arany, 1 ezüst és 7 bronzérmet szereztek.

Eredmények:

Koledics Dávid C2 -52kg LC 8-16.hely, KL 4-8.hely

Viszket Borisz Junior -63kg LC 8-16.hely, KL 8-16.hely

Bolfán Ákos Junior -69kg LC 3.hely, KL 3. hely, felnőtt -69 kg KL 3.hely

Bolfán Ádám Junior -79kg LC 3.hely, KL 3.hely; felnőtt -79kg LC 2.hely, KL 8-16.hely

Szmolek Emanuel Junior -79kg LC 3.hely, KL 1.hely

Bárdosi Sándor Felnőtt -74 kg KL 3.hely

 

Bolfán Ákos, Bolfán Ádám, Szmolek Emanuel és Bárdosi Sándor teljesítményét ki kell emelni, négyen összesen 9 érmet hoztak haza Ausztriából. A Bolfán testvérek különösen kitettek magukért, hiszen junior korúként a felnőtt mezőnyben is letették névjegyüket.

Ádám junior -79 kg light-ban és kick-lightban megszerzett szépen csillogó bronzérmei mellett felnőtt kategóriában light-contactban 32-es tábláról indulva, négy győztes mérkőzéssel jutott döntőbe, amelyet a finn versenyzővel szemben –korábbi sérülés miatt- fel kellett adni. Ádám a nap során 11 mérkőzést játszott, a világkupán nyújtott teljesítménye és érmei minden elismerést megérdemelnek!

Ákos első éves juniorként technikás bunyókkal bizonyította tehetségét a felnőttek között is, junior -69kg light és kick-light bronzérmei mellett a felnőtt mezőnyben kick-lightban, népes súlycsoportban nyert bronzérmet.

Szmolek Emanuel –ahogyan Bolfán Ádám is- a juniorok 79 kg-os kategóriájában versenyzett Innsbruckban. Light-contactban a másik ágról ugyancsak beverekedte magát a négy közé és felállhatott a dobogó 3. fokára. Kick-lightban jó versenyzéssel jutott döntőbe, ahol végig szoros eredmény mellett az utolsó másodpercekben fordított az álláson és nyert aranyérmet.

Bárdosi Sándor felnőtt -74 kg-ban jó formát nyújtott az osztrák világkupán, első mérkőzésén a lengyel Eb és VB érmes válogatott Adrian Durma-t búcsúztatta, majd meggyőző fölénnyel nyert egy olasz versenyzővel szemben. Az elődöntőben az ukránok aktuális világbajnoka Pavlo Zamyatin tudta csak megállítani, így harmadik helyezést ért el.

 

közösség

további frisss

lap tetejére