A kupa után a bajnokságban is száguld a Hali-expressz

Szerző: frisss.hu Fotó: Haladás VSE • 2018. március 17., szombat •
Az alapszakasz utolsó, 18. fordulójában Debrecenben győzött 4:2-re a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata, így a vasi zöld-fehérek a harmadik helyen zárták a pontvadászat első szakaszát és ezzel a felsőházba jutottak.
A kupa után a bajnokságban is száguld a Hali-expressz

Erősen tartalékos összeállításban lépett pályára a DEAC otthonában a Haladás. A szombathelyiek keretéből Bencsik és Sásdi eltiltás, míg Matyi, valamint Márkus sérülés miatt hiányzott. Ennek ellenére Turzó József tanítványai kezdték jobban a derbit és Hajmási találatával már a 4. percben megszerezték a vezetést. A félidő derekán némi meglepetésre egyenlítettek a hazaiak: Esztergomi vette be az amúgy jól védő Gyimesi kapuját. Szerencsére a játékrész hajrájában jött egy már-már szokásosnak mondható Dróth-gól, így pedig a félidőben a szombathelyiek vezettek 2:1-re.

Térfélcserét követően újfent összejött az egyenlítés a debrecenieknek: ezúttal Szentes volt eredményes. A folytatásban viszont szerencsére érvényesült a nagyobb tudás és a Hali Horváth, valamint Dróth újabb góljának köszönhetően 4:2-re megnyerte a mérkőzést. A vasi gárda Homlok Levente személyében egy sajátnevelésű újoncot is avatott a derbin.

Győzelmének köszönhetően a kupagyőztes szombathelyiek a Berettyóújfalu és a Rába ETO mögött a harmadik helyen zárták az alapszakaszt, így pedig négy ponttal kezdik majd meg a felsőházi rájátszást.

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Debreceni EAC-Swietelsky-Haladás VSE 2:4 (1:2)
Debrecen, 350 néző, vezette: Szilágyi, Katona
Gólszerzők: Esztergomi (11.), Szentes (23.), illetve Hajmási (4.), Dróth (16., 35.), Horváth P. (28.)

 

közösség

további frisss

lap tetejére