Nem csak szépek de jók is a szombathelyi röpis csajok - a Vasi Sport Akadémia bajnokcsapatánál jártunk

F.B. • 2013. március 25., hétfő •
5 fordulóval a vége előtt, a Vasi Sport Akadémia megnyerte a női röplabda NB II. Nyugati csoportjának küzdelmeit. A Frisss.hu meglátogatta a bajnokcsapatot.
 Nem csak szépek de jók is a szombathelyi röpis csajok - a Vasi Sport Akadémia bajnokcsapatánál jártunk

Mucsi Péter tanítványai 16 mérkőzésből 16 –ot nyertek meg az idei évben, így imponáló magabiztossággal húzták be, már 5 fordulóval a vége előtt a bajnoki címet. A 4 éve alakult a Vasi Sport Akadémián és az itt folyó munkának kezd beérni az gyümölcse, a szombathelyi lányok jövőre már a legmagasabb osztályban játszanának. A felnőtt csapat mellett az utánpótlásra is büszkék lehetnek a VSA-nál, hiszen a juniorok egy szett veszteséggel szintén veretlenek. A serdülőcsapat az országos kiemelt csoportban, a hat csapatos döntőbe kerülésért játszanak, hasonlóan a gyermek csapathoz. Nem túlzás a megállapítás Szombathely igazi röplabda nagyhatalommá vált az elmúlt 4 évben.

Összeszokott társaság vagyunk, a mag elég régóta együtt játszik, reméljük a jó formánk kitart az osztályozóig, ahol az NB I-be jutásért léphetünk majd pályára – kezdte az idei év értékelését a csapat vezetőedzője, a sikerkovács Mucsi Péter.  Minden évben ott vagyunk ennek a küszöbén, tavaly is osztályozót játszottunk, akkor sajnos nem sikerült a feljebb lépés, reméljük idén ez máshogy alakul.

Hogy zajlik a lebonyolítás? Kivel játssza a csapat az osztályozót?

Az NB II-ben van egy keleti és egy nyugati csoport, az NB I-be jutás egy osztályozón dől el, ahol a keleti és a nyugati első helyezett mérkőzik meg, oda - visszavágós rendszerben. Várhatóan a keleti bajnok a Szeged lesz, 9 ponttal vezetik a bajnokságot, nem valószínű, hogy befogják őket.

Mi a csapat valós ereje? Ez a keret megállná a helyét az NB I-ben?

Játszottunk idén már a Békéscsabával, akik a legjobb négyben vannak az NBI-ben. Ellenük ugyan kikaptunk, de nem játszottunk alárendelt szerepet. Azt gondolom, megállná a helyét az NBI-ben a csapat, természetesen több poszton is kellene erősítenünk, ebben kellene előre lépnünk. Természetesen ez nemcsak játékos kérdés, sokkal inkább pénzügyi kérdés. Magyarországon a röplabda nem a legnépszerűbb sportág, ezt érezzük sajnos mi is a támogatásban, érezzük a szponzorszerzéskor, emiatt elég nehéz helyzetben vannak a röplabdások. Sajnos nehéz helyzetben van a sportág, főleg most, hogy a TAO-s pénzek elosztásából is kimaradt a röplabda egyetlen labdás sportágként. Nehéz előteremteni az NB I-re a pénzügyi feltételeket, de nagyon bízom benne, hogy ebben a város is segít majd.

Mit kell tudnunk a keretről, kik alkotják a csapatot?

Két éve a LEON Röpisulival és a Szombathelyi Sportiskolával együttműködést kötöttünk és közös célokat fogalmaztunk meg. A legfontosabb cél az volt, hogy minél előbb feljussunk az első osztályba. Az utánpótlás nevelés ebben a két bázisban működik, az akadémián csak a junior és a felnőtt játékosok találhatóak meg, együtt dolgozunk ezzel a két csapattal, ez nagyjából 25 főt foglal magába. Ezzel a 25 fővel mindennapos edzések vannak, napi két órában. A csapat szinte teljes egésze szombathelyi, vagy szombathelyi kötődésű. Fiatal játékosok alkotják tehát a keretet, egy olyan játékosunk van, akinek NB I-es múltja van, ő a csapatkapitányunk Simon Judit.

Sikerült megünnepelni a bajnoki címet?

Még nem ünnepeltük meg a bajnoki címet, ez egy részsiker, hiszen az osztályozó megnyerése a fő cél. A nagy örömöt az jelentené, ha a feljutást ki tudnánk vívni.

A Vasi Sport Akadémia bajnokcsapatának tagjai:

Benesóczky Anna, Takács Doroti, Mikos Patrícia, Gőczi Boglárka, Kiss Brigitta, Nagy Teodóra, Sipos Vanda, Sipos Lucia, Horváth Eszter, Simon Judit, Gazdag Réka, Molnár Dorka, Illés Enikő, Németh Judit, Tóth Anna, Varga Enikő, Bokor Laura, Magyar Liza, Németh Anna, Kutasi Jennifer, Márfi Virág, Tőkés Kinga. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére