Aki szereti a palacsintát, annak Csepregen a helye!

• 2018. július 04., szerda •
A finomságok mellé kellemes programokkal is készülnek a szervezők.
Aki szereti a palacsintát, annak Csepregen a helye!

Július 4-én, szerdán sajtótájékoztató keretén belül ismertette a II. Csepregi Palacsinta Fesztivál programjait Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere, Hárominé Orbán Erika alpolgármester és Szarka Anikó program-koordinátor. A július 14-én, szombaton megrendezésre kerülő esemény sztárvendége az Ocho Macho lesz, de számos más érdekességgel is várják a kilátogatókat.

Vlasich Krisztián kiemelte, a 2017-es évben hagyományteremtő szándékkal létrejött Palacsinta Fesztivál egy olyan térségi rendezvény, mely minőségi szórakozást és kikapcsolódást kínál az egész családnak. A közkedvelt palacsinta gasztronómia értékét szeretnék új színben és új ízben feltüntetni.

Szarka Anikó elmondta, egésznapos programokat kínálnak az édesség kedvelőinek, színpadra kerül kulturális műsor, de lesz fittneszbemutató is, valamint a Szebb Holnapért Család és Karrierpont gondozásában gyermekfoglalkozásokat is tartanak, jól érezheti magát a legkisebbtől a legnagyobbig mindenki. A fesztivál egy palacsintasütő verseny köré összpontosul, amin idén tíz térségi csapat méretteti meg magát.

Az elkészített édességeket szakmai és társadalmi zsűri értékeli, majd a versenyben a legtöbb pontszámot elért csapatokat elismerésben részesítik. Az első három helyezett mellett számos különdíjat is kiosztanak, díjazzák például a legkülönlegesebb palacsintát is. Az eredményhirdetést követően fél nyolctól Jolly és Suzy áll színpadra, majd kilenc órakor élő koncertet ad az Ocho Macho együttes.

A rendezvény sajtóeseményén Kirchknopf Gergő, az Ocho Macho énekese a koncert részleteibe engedett bepillantást. Mint elmondta, közel másfél órás fellépéssel készülnek az idén 15. születésnapját ünneplő zenekar tagjaival. Hogy pontosan melyik számokkal készülnek, az aznap dől el, de a tőlük megszokott fénytechnikával is elkápráztatják majd a közönséget.

Ha július, akkor Csepregi Palacsinta Fesztivál! Már csak tízet kell aludni, s újra benépesül a fesztiválnak otthont adó csepregi Malomkert. Délelőtt tíz órától a csapatok már a palacsinta sütéssel lesznek elfoglalva, az ünnepi köszöntők 14:45-kor kezdődnek. Háromnegyed tíztől az Unikum bulizenekarral várják az érdeklődőket, a nap hajnalig tartó bállal ér véget – fűzte hozzá Hárominé Orbán Erika alpolgármester.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére