Milyen lesz a világ a hagyományos villanykörték nélkül?

NR/cnet.com - Fotó: Philips • 2017. május 19., péntek •
Sok okosságot tartogat még a jövő a világítástechnikában is.
Milyen lesz a világ a hagyományos villanykörték nélkül?

A 2009-es EP irányelv alapján már nem lehet hagyományos volfrámszálas izzókat gyártani és forgalmazni. Ezek helyét az energiatakarékos megoldások vették át, és egyre nagyobb teret hódít magának a LED-technológia, amivel egészen elképesztő dolgokat lehet művelni.

A Philips viszont most még erre is rátesz egy lapáttal, az új, fehér fényű intelligens lámpáival, amik képesek felébreszteni minket reggel és képesek megváltoztatni a tónusaikat a nap folyamán.

Ahogy már említettük, fehér fényű lámpákról van szó, ami azt jelenti, hogy ezek nem változtatják meg a színüket, csak a színhőmérsékletüket, így a gyertyaláng meleg fényét idéző sárgástól a hidegebb kékesfehér árnyalatokig terjed a skála.

Az új lámpák okoseszközökről vezérelhetőek, a különböző appok segítségével, például az Alexa, az IFTTT, a Nest, az Apple HomeKit és a Google asszisztens is kompatibilis az új fényforrásokkal.

A Wellness és a Wellner asztali lámpák a legolcsóbbak a kínálatban, ezekhez már 100 dollár, 28 ezer forint körüli áron hozzájuthatunk. A hangolható fényű LED-del szerelt egység 800 lumenes fényerőt kínál maximumra tekerve.

Akinek csak az izzóra van szüksége, az se keseredjen el, természetesen önmagában is kapható, jóval barátibb, 30 dolláros, 8 ezer forintos áron. A másik tényező pedig az, hogy ezeket az intelligens megoldásokat egyre többet fogják használni az újépítésű ingatlanoknál.

További 40 dollárért, 11 ezer forintért tovább okosítható a történet, ennyibe kerül ugyanis az a mozgásérzékelő szenzor, aminek a segítségével ezek az intelligens LED lámpák akkor fognak bekapcsolni, amikor belépünk a szobába.
 

közösség

további frisss

lap tetejére