Mészöly Géza szerint a jó csapatnak szerencséje is van

PCS - fotó: Tóth Arnold • 2016. december 03., szombat •
A szombathelyi szakvezető reménykedik, hogy sérült játékosai hamarosan felépülnek.
Mészöly Géza szerint a jó csapatnak szerencséje is van

Győztes bajnokit követően lép pályára a Paks otthonában a Szombathelyi Swietelsky-Haladás. A zöld-fehér együttes Loki elleni sikerét azonban árnyalja, hogy szerdán búcsúztak a Magyar Kupa további küzdelmeitől.

Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője szerint a múlt hét végén mutatott játékkal győzelmet arathatnak a Paks ellen is. Persze nem elég a jó játék, hiszen szerencsére is szüksége van csapatának.

Hiányzóink ellenére alaposan megleptük ellenfelünket. Hiába volt kezdeményezőbb a Debrecen a legutóbbi fordulóban, mindent megtettünk a sikerért - mondta a zöld-fehérek szakvezetője. Bár szerencsénk is volt, de ezúttal Fortuna a mi kezünket fogta.

Sajnos az érdi találkozón viszont vereséget szenvedett csapata. Tanultak az ott elkövetett hibákból a játékosai?

Biztos vagyok benne. A vereséget sajnos nem lehet megmagyarázni, csak tanulni belőle. Sajnálatos eset, hogy ezúttal hátrányból kellett felállnunk, ami többször is sikerült. Azonban egy tartalékos csapat is megérzi, ha közel egy órán át létszámhátrányban kell fociznia.

Eléggé megfogyatkozott a Haladás kerete, ez szűkíti a variációs lehetőségeket is...

Ahogy a Loki ellen, úgy a Paks ellen is mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Hiába vérzünk ezer sebből, szeretnénk mindkét találkozónkat sikerrel abszolválni. Persze a rotációs lehetőségeink száma megcsappant és több meghatározó játékos is hiányzik, de tudom, hogy akik pályára lépnek kellően motiváltak lesznek.

Kicsit előreszaladva, a téli holt szezonban várható néhány új igazolás?

Természetesen szeretnénk kihasználni azt a néhány hetet, hogy új embereket szerződtessünk. Ennek több oka is van. Egyfelől vérfrissítésre van szükség, másrészt versenyhelyzetet teremtünk bizonyos posztokon. Nem mellesleg a hosszabb kispaddal nem kerülhetünk olyan helyzetben, amiben jelenleg is vagyunk - zárta gondolatait Mészöly Géza.

közösség

további frisss

lap tetejére