Megyei I. - Magabiztosan menetelt az őszi szezon során a Körmend

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2016. december 05., hétfő •
A bajnokaspiráns együttes vezetőedzője és gólvágója értékelte az első 15 fordulót.
Megyei I. - Magabiztosan menetelt az őszi szezon során a Körmend

A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 2016/17-es kiírásának egyik esélyeseként nevezték meg a Körmend együttesét. Ennek ellenére a csapat vezetőedzője ifj. Molnár Károly sem gondolja azt, hogy az aranyérmet kizárólag együttese nyerhetné meg.

Az őszi kiírást rendkívül magabiztos játékkal nyertétek meg. Gondoltad volna, hogy a Körmend 8 pontos fórral zárja az őszi szezont?

Véleményem szerint nincs ekkora különbség a csapatok között, amennyit számszerűsít a tabella. A szezon elején úgy gondoltuk, hogy a mezőnyből több csapat is esélyes lehet az aranyéremre. Jelenleg is legalább öt együttes pályázik a dobogóra, de mi a Répcelak-Celldömölk párostól tartottunk leginkább. A sorsolás furcsaságának köszönhetően idegenben léptünk pályára riválisaink otthonában. Óriási fegyvertényként értékeljük, hogy ha néhol kis szerencsével is, de mindenhonnan 3 ponttal gazdagodva sikerült távoznunk. Természetesen a rajt előtt, ha azt mondják, hogy egy pont különbséggel az első helyen fordulunk, azt is azonnal aláírtuk volna, de így azért egy parányit könnyebb a helyzetünk. Persze nagyon messze még a vége, hátradőlnünk semmiképp sem szabad!

Egyetlen döntetlen mellé 14 győzelem párosult, ráadásul a gólarány is rendkívül meggyőző volt. 62 lőtt találat és csupán 7 alkalommal köszönt be az ellenfél. Mitől jó a csapata?

Mert jó játékosok alkotják. Éhezik a sikert és könnyű olyan mentalitású emberekkel együtt dolgozni, akik győzni akarnak. Persze nem lehet minden mérkőzést gólzáporos sikerrel letudni, akadtak nekünk is gyengébb napjaink. Szerencsére összetartó a társaság, így inkább a fiúkat illeti az elismerés.

A bajnoki címről azért még korai lenne beszélni. Azonban, ha mégis aranyérmes lesz a Körmend, vállalná a csapat a harmadosztályt?

Ahhoz erősíteni is szükséges és már a télen, hogy ne nyáron kelljen beépíteni a megfelelő embereket. Ráadásul az osztályváltásnak anyagi vonzata is van. Bebes István polgármester szerencsére elkötelezett híve törekvéseinknek és mindent elkövet azért, hogy megteremtse a feltételeket. Nyilván ez még a jövő zenéje, inkább a jelenben élünk. Egyébként nagy könnyebbséget jelent számunkra, hogy a csapatunk sikerének 3 záloga is van: Babati Zoltán, Budai József és Bebes István polgármester személyében.

Hihetetlen, de a Körmend együttese mérkőzésenkénti 4,1-es gólátlaggal büszkélkedhet. Ráadásul a találatok majdnem egyharmadát egyetlen játékos jegyzi. Niksz Tamás azonban nem tulajdonít nagy jelentőséget a gólkirályi címnek.

Húsz találattal vezeted a góllövő listát. Először is gratulálunk a teljesítményedhez, másodszor pedig csak egy kérdés: hogy sikerült?

Ha arra gondolsz, hogy értem el a 20 gólt, akkor erre az a válaszom, hogy a társaknak köszönhetően. Nélkülük biztosan nem sikerült volna elérnem ezt a részsikert. 

Mitől megy ennyire a Körmend szekere?

Véleményem szerint remek edzőnk van, taktikailag felkészült és megcsináljuk, amit kér. Remek az összhang közöttünk, illetve a csapaton belül is. Elismerjük a másik erőfeszítését, hiszen a 20 gól szerintem nem annyira számít, mint amit a védelem ért el a 7 kapott találattal.

Ez a teljesítmény biztos felhívja más csapatok figyelmét is Niksz Tamás nevére.

Már a nyáron is mehettem volna, mert volt megkeresésem, de eszemben sem volt távozni. Jó helyen vagyok, remek társakkal, felkészült szakmai vezetőkkel és sok szurkoló előtt játszhatunk. Nekem inkább ez számít!

közösség

további frisss

lap tetejére