Leváltotta a belügyminiszter a szombathelyi börtön parancsnokát

MTI - RTL • 2017. január 05., csütörtök •
Leváltotta a belügyminiszter a szombathelyi börtön parancsnokát

Három büntetés-végrehajtási (bv-) intézet vezetőjét váltotta le a belügyminiszter - tájékoztatta a Belügyminisztérium csütörtökön az MTI-t. A közlemény szerint Pintér Sándor csütörtöki hatállyal, indokolás nélkül visszavonta vezetői kinevezését Mészáros László bv-dandártábornoknak, a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokának, Széles Gábor bv-dandártábornoknak, a Budapesti Fegyház és Börtön parancsnokának és Tóth Tamás Tibor bv-dandártábornoknak, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokának - tartalmazza a közlemény.

A miniszter ezzel egyidőben kinevezte a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokának Bozsó Zoltán bv-dandártábornokot, a Budapesti Fegyház és Börtön parancsnokának Biczó László bv-dandártábornokot, a Szombathelyi Országos  Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoki teendőinek ellátásával pedig Dömény Sándor bv-vezérőrnagyot bízta meg - közölte a Belügyminisztérium.

Az egyik kereskedelmi televízió információja szerint a menesztés mögött az állhatott, hogy a raboknál olyan mobiltelefonok voltak, amellyel videófelvételt lehet készíteni. (Néhány filmkocka és bejegyzés érkezett a rácsokon túlról.) A hatályos törvények értelmében a büntetés-végrehajtási intézet területén csak az úgynevezett rabtelefonokat használhatják az elítéltek, amelynek meglehetősen szigorú feltételei vannak. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére