Így spórolj hatékonyan ruhákra!

Frisss.hu/divany.hu - Fotó: xhostel.com • 2017. március 31., péntek •
A költségvetés összeírása meglepően hasznos lehet, de nem feltétlenül válik be nálunk.
Így spórolj hatékonyan ruhákra!

Az Elitedaily.com szerzője vágott bele abba a feladatba, hogy költségvetést készít a kiadásairől, mert észrevette, hogy túl sokat költ ruhákra. Több pénzügyi szakértő szerint is a havi fizetésünk mintegy 5 százalékát fordíthajuk ruhákra, ami egy amerikai esetében 50 ezer forintot jelent minden hónapban. A magyar fizetések esetében ez az összeg 10 ezer forinta csökken, amiből nem lehetne a legújabb divat szerint öltözni, bár a leárazásokkal biztos jól járnánk.

Persze nem feltétlenül kell azt a havi 5 százalékot ruhákra költeni, ha jobb helyre is mehetne az a pénz. Ha máshova, sokkal fontosabb helyekre is mehetne az az összeg, akkor felejtsük el a ruhavásárlást, arra később is visszatérhetünk.

Ahhoz, hogy nyomon követhessük, hova folyik el a pénzünk, hasznos dolog költségvetést vezetni, vagyis mindig felírni, mire mennyit költöttünk el. Már egy-két hónap után láthatjuk, hogy milyen árakban mozognak a fő kiadásaink, és emellett mennyi marad a szórakozásra, a ruhákra. A spórolás egy másik módja is lehet, ha csak simán körülnézünk a szekrényünkben. Mindenkinek vannak olyan ruhái, amiket egy ideig nem hord, most azokat újra elő lehet venni és divatozni bennük.

Magyarországon a fizetések és a divatos holmik árai miatt nehéz lenne betartani az amerikai módszert, miszerint a havi fizetésünk öt százalékát költhetnénk új ruhára. Nem is biztos, hogy valóban megérné az a havi néhány új ruha, amelyeket talán fel sem veszünk többet, csak mennek a szekrény mélyére, a többi mellé.

via divany.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére