Georges Leekens: “Először a saját korosztályukban bizonyítsanak a fiatalok”

MTI, Fotó: 24.hu • 2018. január 26., péntek •
Georges Leekens: “Először a saját korosztályukban bizonyítsanak a fiatalok”

Georges Leekens szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatott számára minden találkozó a Bajnokok Ligája döntőjéhez hasonló fontosságú lesz az első alkalommal kiírt, szeptemberben rajtoló Nemzetek Ligájában.

A sorozat lausanne-i sorsolásán szerdán a magyar csapat a görög, a finn és az észt együttest kapta ellenfélnek a C osztályban, a mérkőzések szeptemberben, októberben és novemberben lesznek. "Minden meccs olyan fontos, mint a Bajnokok Ligája döntője, maximálisan ki kell használni az időt szeptemberig a felkészülésre" - mondta a belga szakvezető csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Leszögezte, a munkát már szerdán elkezdték, a belgáktól például megkapták a görögök és az észtek elleni mérkőzéseik felvételeit. A sorsolás előtt azt kívánta, hogy a válogatott négycsapatos csoportba kerüljön és nem hármasba, örül, hogy ez megvalósult. A csapatépítésről a szövetségi kapitány azt mondta, fontos, hogy az új játékosok átvállalják a felelősséget a régi, rutinos labdarúgóktól.

"Gera Zoltán például mentálisan erős, igazi vezéregyéniség, nehéz pótolnia egy fiatalnak". Mint mondta, számít a fiatalokra, ám nem feltétlenül most, először saját korosztályukban teljesítsenek jól.
 

közösség

további frisss

lap tetejére