Félnek az újdonságtól az oktatás szereplői

Frisss.hu/magyaridok.hu • 2017. március 09., csütörtök •
A szakképzés komplex ágazati érettségi vizsgája könnyítés lesz a diákoknak Pölöskei Gáborné szerint.

A Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára a Magyar Időknek elmondta, hogy a vizsgára felkészítő továbbképzés indult a tanárok számára, a cél pedig az, hogy ezek az információk a diákokhoz is eljussanak.

Az oktatásügyi ombudsman korábban jogsértőnek találta azt, hogy csupán az érettségi vizsga előtt négy hónappal derül ki, mit is fognak számonkérni a szakképzésben tanulóktól. Pölöskei Gáborné elmondta, folyamatos a kommunikáció az iskolák vezetőivel az ügy kapcsán, és tájékoztatással továbbképzéssek támogatják őket. A komplex ágazati vizsgák esetében is megkapják a felmentést azok a tanulók, akik tanulási nehézséggel és sajátos nevelési igénnyel küzdenek.

A helyettes államtitkár szerint a most érettségiző diákok pontosan tudták, mire számíthatnak, amikor beiratkoztak a kilencedik osztályba, hiszen akkor is lehetett már komplex ágazati vizsgát tenni, de kizárólag emelt szinten. A 2016-os tanév már úgy kezdődött az iskolák számára, hogy tudták, számíthatnak középszintű vizsgára is. A helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy ez nem egy nehezítés, hanem könnyítés a diákok számára, akiket a már ismert tananyagból készítik fel a tanárok, ennek ellenére tartanak a vizsgától annak újdonsága miatt.

via magyaridok.hu

közösség

további frisss

lap tetejére