Csepreg támogatja az életkezdést

VN • 2018. január 30., kedd •

102 millió forintot nyert el a csepregi önkormányzat az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázatán esélyotthonok kialakítására. A projekt a fiatalok otthonteremtését és életpályakezdését támogatja - számolt be a Vas Népe.

Három, egyenként 50 négyzetméteres lakást alakítanak ki a Czigli-házban. A belső felújítás során minden szükséges berendezéssel, bútorral, háztartási eszközzel és géppel felszerelik a lakásokat. A projektben olyan 18 és 35 év közötti fiatalok részvételére számítanak, akik vállalják, hogy a csepregi identitást erősítik, partnerek lesznek a civil szerveződésekben. És, akik elkötelezettek abban, hogy a helyi közösség aktív tagjává válnak, a város sokszínű rendezvényein részt vesznek. Ők azok, akik kedvezményesen, az első két évben csupán a rezsidíj fizetése mellett vehetik használatba az esélyotthont. Egyedülállók, párkapcsolatban élők és családosok számára is nyitva a lehetőség; a jelentkezőknek egy mentorprogramban kell részt venniük.

A projekt a munkakeresési lehetőségek megismerését, továbbképzési és átképzési lehetőségek bővítését is felkínálja, célja a városban fellelhető hiányszakmák feltöltése, a szakemberhiány csökkentése.
 

közösség

további frisss

lap tetejére