Békéscsabán sem kegyelmezett a Controll SE

Frisss - fotó: Controll SE • 2017. április 05., szerda •
A szombathelyi sportegyesület versenyzői 22 éremmel tértek haza a Viharsarokból.
Békéscsabán sem kegyelmezett a Controll SE

A hétvégén, Békéscsabán rendezték meg a Kick-box Országos Diákbajnokság Döntőjét. A Perfect Change- Metex’05 Controll SE 12 versenyzőjét nem viselte meg a hosszú út, hiszen összesen 5 arany, 11 ezüst és 6 bronzérmet szereztek.

Kadet I-es korosztályban -32 kilogrammban Németh Kristóf light-contactban és kick-lightban is a döntőbe verekedte magát, ahol csak a nála tapasztaltabb és idősebb kabai ellenféllel szemben veszített.

Kadett II-es korosztályban 4 szombathelyi versenyző indult. Takács Dániel és Koledics Dávid is próbált felzárkózni az élmezőnyhöz, ezt bizonyítják a bronz-, és ezüstérmek. A korosztályos válogatottat is erősítő Viszket Borisz -57 kg light-contactban első, kick-lightban második helyen végzett. Bolfán Ákos továbbra is remek formáját mutatja, ezen a versenyen sem talált legyőzőre, -63 kilogrammosok között két aranyérmet zsebelt be.

Junior korcsoportban Grünczeisz Patrik -57 kg hozta a kötelező eredményt, a reális elvárások szerint szerepelt, mindkét szabályrendszerben a felnőtt Európa-bajnok csepeli fiú ellen veszített.

Három versenyző indult a 63 kilogrammosok mezőnyébent. Habda Milán és Jurasits Ákos is megállta a helyét, szépen csillogó bronzérmeket gyűjtöttek be. Szász Krisztofer ugyanebben a súlycsoportban mindkét kategóriában a döntőig jutott, light-contact fináléjában a budapesti ellenfele ellen nagyon szoros csatában egy ponttal veszített és szerzett ezüstérmet. Kick-light döntőt a kiújuló bokasérülése miatt fel kellett adni, így még egy ezüstérmet vihetett haza.

Bolfán Ádám a legjobb versenyzőkkel teletűzdelt 69 kilósok között bizonyított. Magabiztos győzelmekkel jutott mindkét kategóriában a döntőbe, ahol csepeli vetélytársa ellen néhány ponttal maradt alul és végzett a második helyen.

Szmolek Emanuel -79 kilogrammban két aranyérmet szerzett light-, és kick-lightban egyaránt 3 győztes mérkőzéssel megérdemelten állhatott fel kétszer is a dobogó tetejére.

A női mezőnyben Takács Viktória stabil teljesítménnyel két ezüstérmet hozott el Békéscsabáról a -60 kilogrammosok mezőnyében.

Eredmények

Németh Kristóf C.1. -32kg L.C. 2., KL 2.
Takács Dániel C.2. -42kg L.C. 3., KL 3.
Koledics Dávid C.2. -47kg L.C. 2., KL 3.
Viszket Borisz C.2. -57kg L.C. 1., KL 2.
Bolfán Ákos C.2. -63kg L.C. 1., KL 1.
Takács Viktória Junior -60kg L.C. 2., KL 2.
Grünczeisz Patrik Junior -57kg L.C. 3., KL 2.
Jurasits Ákos Junior -63kg L.C. 5-8., KL 3.
Habda Milán Junior -63kg L.C. 5-8., KL 3.
Szász Krisztofer Junior -63kg L.C. 2., KL 2.
Bolfán Ádám Junior -69kg L.C. 2., KL 2.
Szmolel Emanuel Junior -79kg L.C. 1., KL 1.

közösség

további frisss

lap tetejére