A vihar elmosta a Tour de Hongrie első szakaszát

Frisss - fotó: Bodorkós Máté • 2017. június 29., csütörtök •
Az ítéletidő miatt csak Sümegig jutottak a versenyzők, és szerencsére a vihar nem tett kárt a kerékpárosokban. Továbbra is a szombathelyi eredmények a mérvadóak!
A vihar elmosta a Tour de Hongrie első szakaszát

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) Europe Tour sorozatában szereplő országúti kerékpárversenyen 25 ország 106 fős mezőnye indult el kedden, Szombathelyről. A vasi megyeszékhely prológ szakaszát követően, szerdán a keszthelyi kikötő elől startolt el a mezőny. A remek hangulatú verseny igazi pikáns csemegéket tartogatott a nézők számára, hiszen egymást érték a szökési kísérletek.

Az első gyorsasági hajrát az argentin Velazquez, a másodikat a ruandai Arreruya nyerte, a hegyi hajrá pedig a a kolumbiai Escobarnak sikerült a legjobban. Egyébként egy kisebb bolynak sikerült meglépnie a többiektől, de az csak később derült ki, hogy ez nem számít semmit.

Zalaegerszeg irányából ugyanis vihar közeledett. Kordonokat tarolt le, fákat döntött ki az ítéletidő, így félő volt, hogy a kerékpárosoknak is kijut a jóból. A viharzóna Sümeg után érte volna utol a mezőnyt, a verseny szervezői azonban még időben közbeléptek és lefújták a szakaszt, a kerékpárosokat pedig a kísérőautókkal a szállásokra szállították.

Eisenkrammer Károly, a verseny főszervezője elmondta, hogy a rendkívül rossz időjárási körülmények miatt kényszerültek erre a lépésre, amely a versenyzők és a szervezők biztonsága érdekében történt.

A zsűri a nemzetközi szövetség horvát vezetőbírójának vezetésével úgy határozott, hogy törli a szakasz összes elért eredményét, miután a versenyzők nem teljesítették az etap 80 százalékát. Ezért a prológ eredményei szerinti állással vág neki a Velence és Siófok közötti 138 kilométernek csütörtökön a 106 versenyző.

 

EREDMÉNYEK

1. szakasz, Keszthely–Zalaegerszeg (145 km):

A szakaszt a versenybíróság törölte!

 

Összetett verseny az OPEL Nagydíjért: 1. (sárga mezben) Scott Sunderland (ausztrál, IsoWhey Sports SwissWellness)

Gyorsasági pontverseny a EUROPCAR Nagydíjért: 1. (zöld mezben) Szalontay Sándor (magyar, Bátorfi-TREK Team)

Hegyi pontverseny a SLÁGER FM Nagydíjért: 1. (piros mezben) Nicholas Dlamini (dél-afrikai, Dimension Data for Qhubeka)

A legjobb U23-as versenyző a BRINGAAKADÉMIA Nagydíjért: 1. (fehér mezben) Peák Barna (magyar, Kontent-DKSI)

A legjobb magyar versenyző a BIANCHI Nagydíjért: 1. (celeste mezben) Szalontay Sándor (magyar, Bátorfi-TREK Team)


A Velence és Siófok között kijelölt 138 kilométeres útvonalon, ismét néhány meredekebb emelkedőt is tartalmazó, dombos pályán teljesítik a távot a versenyzők. A szakasz során négy gyorsasági (Kápolnásnyék, Székesfehérvár, Nádasdladány és Siófok) és egy hegyi (Vereb) részhajrára is sor kerül. A befutó előtt Siófokon három kört is teljesít majd a mezőny.
 

Rajt: 2017. június 29. csütörtök, 15:00, Velence, Korzó
Várható befutó: 18:30, Siófok, Petőfi sétány

közösség

további frisss

lap tetejére