A férfi, aki Indiából Svédországba biciklizett a feleségéért

Frisss.hu/velvet.hu - Fotó: scoopwhoop.com/irossadiary.com • 2017. március 22., szerda •
A megható történetből könyv is készül.
A férfi, aki Indiából Svédországba biciklizett a feleségéért

Charlotte von Schedvin, 1975-ben svéd diáklányként utazott Indiába, ahol megismerkedett a nála négy évvel idősebb PK Mahanandiával. A férfi portréfestőként dolgozott, és a lány úgy gondolta, kipróbálja az általa kínált szolgáltatást, vagyis 10 rúpiáért 10 perc alatt készül róla egy portré. Ezután egymásba szerettek, három hét után már az esküvőt is megtartották. A férfinak azt jósolta egy asztrológus, hogy Bika jegyű és messzi földről érkezett nő lesz a felesége, és ez a leírás illett Charlotte-ra.

Sajnos az esküvő után a nőnek vissza kellett utaznia Svédországba, amire újdonsült férjének nem volt pénze, hiába ajánlotta fel a nő, hogy kifizeti az ő útiköltségeit is. Mahanandia megígérte, hogy amint elég pénzt gyűjt össze, követi a feleségét. Egy év elteltével a kellő összeg még nem lett meg, így a férfi eladta mindenét, vásárolt egy biciklit és azzal vágott neki az útnak. Átkerekezett Pakisztánon, Afganisztánon, Iránon, majd Törökországból indulva Európán át, mígnem Svédországba jutott. Azt út alatt festői tehetségét kamatoztatva szerzett pénzt élelemre, de volt, hogy vért adott egy kórházban a napi betevő érdekében.

Négy hónap és 11 ezer megtett kilométer után érkezett meg feleségéhez, aki boldog öleléssel fogadta. A férfi ma már rajztanárként dolgozik Svédországban és két gyermekük is van Charlotte-tal. Egy svéd szerző, Per J. Andersson könyv formában fogja mindenkihez eljuttatni a pár történetét.

via velvet.hu

közösség

további frisss

lap tetejére