38 év után mondták ki a gyerekgyilkos bűnösségét

Frisss.hu/Index Fotó:nydailynews.com • 2017. február 17., péntek •
Pedig a tettes nem is csinált titkot abból, mit követett el.
38 év után mondták ki a gyerekgyilkos bűnösségét

Pedro Hernandez 1979 májusában megfojtott egy hat éves kisfiút. Etan egyedül ment iskolába, ahonnan azonban nem tért haza.

A nyomozás során több gyanúsítottat is vizsgáltak, de egyikük ellen sem találtak bizonyítékot, míg Etan eltűnése után harminchárom évvel kézre kerítették Pedro Hernandezt, akit a New York-i esküdtszék valódi tettesként azonosított. Hernandez ügyvédei egy korábbi gyanúsítottra mutogatva próbálták megingatni az esküdtszéket, ám tárgyi bizonyíték nem volt. A férfi azonban feleségének bevallotta, hogy ő követte el a gyilkosságot. Később az imacsoportjában a presbiternek, Jose Lopez is elárulta tettét, aki másnap értesítette a rendőrséget.

A férfi hat és fél órás vallatás, után megtört és vallomást tett. Azt ígérve csalogatta be a fiút egy boltba, hogy üdítőt vesz neki, ott azonban rátámadt, fojtogatta. Azt állította, a fiú még élt, amikor egy nejlonzsákba, majd egy dobozba helyezte a testét, amit egy sikátorban hagyott.

Az ügyészség Hernandez szavahihetőségét is megkérdőjelezte, ezzel próbálva menteni a férfit, mert az arról beszélt, hogy démonokat látott. A bíró a bizonyíték híján az újratárgyalás mellett döntött. Az esküdtszék kilenc nap tanácskozás után Hernandezt bűnösnek találták. A férfi minimum 25 év börtönre számíthat, de valószínűbb, hogy életfogytiglant kap.

via Index

közösség

további frisss

lap tetejére