Vihar: Két vasútvonalon is késnek a vonatok

MTI • 2013. augusztus 28., szerda •
A szombathelyi és a nagykanizsai vasútvonalon is késéssel közlekednek a vonatok amiatt, hogy - valószínűsíthetően a vihar miatt - két helyen is elromlott a biztosítóberendezés - közölte a Mávinform.
Vihar: Két vasútvonalon is késnek a vonatok

 Fotó: Internet

A Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vasútvonalon Hajmáskér és Pétfürdő állomások között romlott el a biztosítóberendezés. A vonatok a biztonsági előírások betartásával, felváltva tudnak csak közlekedni. Ezen a vonalon 20-30 perces késések várhatók a délelőtti órákban. Emellett valószínűleg ugyancsak a vihar okozott műszaki problémát Zamárdi-felső és Szántód-Kőröshegy között a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vasútvonalon. Az erre utazóknak a délelőtti órákban 25-30 perces késésekre kell készülniük - közölték.
    

A MÁV Zrt. szakemberei azonnal megkezdték a hibák kijavítását, a berendezések megjavítását mindkét helyen 10 óra körüli időre ígérik - olvasható a Mávinform közleményében. A meteorológiai szolgálat esőzés vagy várható heves zivatarok miatt az ország különböző területeire első-, illetve másodfokú figyelmeztetéseket adott ki.
 

közösség

további frisss

lap tetejére