Újabb fejlesztés a Markusovszkyban: javulnak a rehabilitációs szolgáltatások

Frisss • 2013. június 26., szerda •
Felújítják a drogambulanciát és három új szakrendelőt is kialakítanak. A kórház 275 558 705 forint támogatást nyert.
Újabb fejlesztés a Markusovszkyban: javulnak a rehabilitációs szolgáltatások
A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház 1929 óta szolgálja a betegellátást. A gyógyintézet, jelenleg 1476 ággyal üzemel. Az évi 52 ezer főt is meghaladó fekvőbeteg ellátása 29 klinikai osztályon történik, összesen megközelítően 250 orvos közreműködésével.
 
Ezen projekt célja a Nyugat-dunántúli Régióban a rehabilitációs ellátásokhoz való hozzáférés javítása, a földrajzi és a szakmai egyenlőtlenségek csökkentése. A rehabilitációs szolgáltatások infrastruktúrájának és műszerezettségének fejlesztése révén javulnak a szolgáltatások színvonala, szélesednek az ambuláns rehabilitációs szolgáltatások. Továbbá tervebn van a rehabilitációs szolgáltatók szakmai együttműködéseinek javítása, a betegút-szervezés kereteinek kialakítása, beteg-edukációs anyagok fejlesztése is.
 
A pszichiátriai/addiktológiai rehabilitációs részleg fejlesztésére, a drogambulancia belső átalakítására, az Operatív Rehabilitációs Központ kialakítására, felszerelésére kerül sor. A központi telephelyen a kardiológiai, a tüdőgyógyászati- és légzés-rehabilitáció részére három szakrendelőt alakítanak ki, szerelnek fel.

közösség

további frisss

lap tetejére