Te mit választanál?- Pályaválasztási vásár Szombathelyen

EB • 2012. november 09., péntek •
A régióban működő középiskolák, főiskolák, felnőttképző intézmények mutatkoznak be három napon át a pályaválasztási és képzési kiállításon. Tanácsokkal várják a végzős hallgatókat.

780 négyzetméteren 38 intézmény mutatkozik be az immáron 15. alkalommal megrendezett pálya infon. Nem könnyű eldönteni, hogyan tovább, a pályaválasztás egy folyamat, a kínálat megismerése az első lépés- hangzott el a három napos rendezvény megnyitóján. Elsősorban az általános-és középiskolások végzőseit várják, itt lehet nyugodtan informálódni, ötletet gyűjteni, belepillantani egy-egy szakma rejtelmeibe.

Ott jártunkkor a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola standjánál például a szalvétahajtogatás, a díszcsomagolás rejtelmeibe is betekinthettünk, a Teleki Blanka Középiskola tanulói frizurát készítettek, a kanizsaisok a bárban ezúttal nem alkoholt, hanem tudást kínáltak. A Művészeti Szakközépiskola diákjai műsorokkal készültek, a Savaria Szakképző Iskola sátránál pedig szimulátorba pattanhatunk.

A megnyitón Harangozó Bertalan kormánymegbízott hangsúlyozta, a képzési vásár azért jelentős, mert az érintett közönség, az iskolák, és a majdani munkáltatók egy helyen találkozhatnak, megismerhetik egymás igényeit. Tavaly nagy sikert arattak az üzemlátogatások, az idén már mintegy 18 cég adott erre lehetőséget.

A pályaválasztási és képzési vásár november 10-ig nyitva tartja kapuit, pénteken reggel kilenctől tizenhét óráig, szombaton pedig  kilenc órától délután négyig várják az érdeklődőket.

közösség

további frisss

lap tetejére