Szombathely az M1reggeli műsorában

Frisss • 2013. július 04., csütörtök •
A Savaria Történelmi Karnevál, a Jazz Fesztivál, és a Bloomsday is szóba került az M1 Ma reggel című műsorában, amely Szombathelyről jelentkezett. Szerethetőek, színesek és megkapóak voltunk.
Szombathely az M1reggeli műsorában

Júniusban országjáró körútra indult az M1. Az új rovat vidéki helyszínekre látogat és kulturális eseményeket mutat be. A Ma reggel című műsor csütörtökön reggel negyed nyolckor Szombathelyről jelentkezett élőben.

A legiosok üdvözlésére kapcsolt át az M1 stúdiója a Fő térre. Miközben a képernyők előtt ülők jól szemügyre vehették a páncélosok öltözékét, a műsor háziasszonya a legiosok mindennapjairól kérdezte Szabolcsi Gábort, a Savaria Legio Egyesület titkárát. Pár perces bejátszó mutatta be Szombathely legnagyobb fesztiválját, a Savaria Történelmi Karnevált: tűzbemutató, vásárosok, koncertek, felvonulás - minden, ami mára védjegyévé vált a rendezvénynek és a városnak.

Az egyik főtéri kávézó teraszán Jordán Tamás és Fűzfa Balázs volt a műsor vendége, a Weöres Sándor centenáriummal kapcsolatos programokról esett szó. A jövőre 20. jubileumát ünneplő Bloomsdayről és a Jazz Fesztiválról is láthattak-hallhattak a nézők.

Búcsúzóul Puskás Tivadar polgármester beszélt a város 2000 éves múltjáról. Büszkék vagyunk a múltunkra, hogy Szombathelyen van az ország harmadik legnagyobb temploma - mondta, és megemlítette azt is, hogy a vasi megyeszékhely a Segítés városa.

Bő tíz percben Szombathely volt az ország közepe, és aki eddig még nem járt itt, most egy színes, pörgős, szerethető várost ismerhetett meg.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére