Út- és járdafelújítás, mozgáskorlátozott parkoló - Puskás és Marton fogadóóráján jártunk

EB • 2013. február 20., szerda •
Dr. Puskás Tivadar polgármester és Marton Zsolt alpolgármester ma a Herényiek Házában közös fogadóórát tartott, hogy orvosolják a lakók problémáit.

Nem sokkal a meghirdetett két óra előtt már nagy mozgás volt a Herényiek Házában: ki egyedül, ki gyerekkel, kik csoportosan érkeztek, hogy elpanaszolják bajos ügyeiket. A kinyomtatott húsz sorszám rögtön el is fogyott, de hamar gondoskodtak róla, hogy az utánuk következők is kapjanak „belépőjegyet.” A polgármester és alpolgármester mellett foglalt helyet Mester Ágnes, aki a lakásügyekért felel, és Lakézi Gábor, a Városfejlesztési és -Üzemeltetési Osztály vezetője. Hamar bebizonyosodott: nagy szükség van a jelenlétükre, segítségükre, szaktudásukra.

Elsőként, egy hölgy érkezett, hogy a régi lakó miatt fennmaradt távhő tartozás az ő számláján jelentkezik. Mint kiderült, az önkormányzatnál már tudtak a problémáról, a SZOVA rendezni fogja a hiányt és hamarosan eltűnik a papírról is. Ezután a Herényi Baba - Mama Klub tagjai érkeztek, mert szeretnék rendbe tenni a játszóteret csemetéiknek. Képviselőjük elmondta, hogy összefogtak és önkéntesként részt vennének a munkában, csak az önkormányzat beleegyezését, és esetleg pályázati lehetőséget kérnének. Az ötlet az asztal túloldalán ülőknek sem volt ellenükre, néhány hét múlva visszatérnek az ügyre.

Többen érkeztek szociális lakást érintő kérdésekkel, s bizony jó néhányan akadtak olyanok is, akik út-és járdafelújítást szeretnének. Többek között a Vadrózsa utca és a Szent Imre herceg utca került szóba. Nem ígérek semmit, de igyekszünk, hogy minden elintéződjön- hangsúlyozta többször is Puskás Tivadar polgármester.

Mikor kerül le a transzformátor a látogatóközpont előli villanypóznáról? – ez volt a következő nagy kérdés. Lakézi Gábor elmondta, ez már csak az E.ON-on múlik, de folyamatosan kapcsolatban vannak a szolgáltatóval, és úgy tűnik, az idei beruházások közé bekerül ez is. Azért nem olyan egyszerű az ügy, mert egy utcányi vezetéket le kell vinni a föld alá- tette hozzá.

Egy úr azzal a problémával érkezett, hogy három olyan helyen sincs felfestve mozgáskorlátozott parkoló, ahova havonta jár: ilyen a gázművek, az E. ON és a vízmű. Marton Zsolt alpolgármester és a polgármester is egyetértettek abban, hogy ez ellen azonnal intézkedni kell. Az ügyet vegyük elrendezettnek- búcsúznak.

közösség

további frisss

lap tetejére