Programdömping lesz hétvégén az északi városrészben

sd • 2020. szeptember 16., szerda •
A herényi heti piac keretében Vas megyei értékeket vonultatnak fel, meghosszabbodik egyes kertészetek nyitvatartási ideje, az érdeklődők megismerkedhetnek újabb herényi esszenciákkal, valamint részt vehetnek az ismeretterjesztő és szórakoztató programokat kínáló Ars Sacra Fesztiválon.
Programdömping lesz hétvégén az északi városrészben

A herényi heti piac napján, szeptember 18-án három asztalnyi Vas megyei érték érkezik a Herényiek Háza udvarára, a Nemzeti Művelődési Intézet pedig játszóházzal kedveskedik a legkisebbeknek. Ez alkalomból vendégek is érkeznek, mások mellett a Jákfai Komédiások és Pados Zoltán kosárfonó népművész is. Kőszeghegyaljai közösségei helytörténeti kiállítással, kézműves termékekkel mutatkoznak be, és elhozza kulturális szépségeit, érdekességeit Gencsapáti is.

- Új kezdeményezésünk - amelyet a Herényi Virágút elmaradása miatt hívtunk életre - a Kertészetek Éjszakája. Több kertész jelezte, hogy az év utolsó rohama ezidőtájt, ősszel várható, ez egy jelentős értékesítési időszak számukra. Éppen ezért mintegy vásárszerűen ezt is bekapcsoltuk a 3 napos programkavalkádunkba. E szerint pénteken a Füvészkert és az Innoflora kertészetek, szombaton pedig a Parti Kertészet várja az érdeklődőket meghosszabbított nyitvatartással. Pénteken az Innofloránál egyébként este 23 óráig tart majd a program, fellép a Smalls, a Capito Gitárklub és a Vivace Kamarazenekar is, a koncertek között pedig Józsa Katalin kertészmérnök előadását lehet meghallgatni - tájékoztatott Simon Ádám az egyesület programszervezője.

Az Ars Sacra Fesztivál egy országos kezdeményezés, amelyet 14. alkalommal rendeznek meg idén, amihez csatlakozott Szombathely herényi városrésze is. Ennek keretében nyílik meg pénteken Stift Zoltán Angelico atya kiállítása Isten mosolya címmel, szombaton pedig Károly Frigyes mutatja be a helyi Szent György templom történetét, majd azt követően egy orgonakoncertet hallgathat meg a közönség.

Fontos része a 3 napos programsorozatnak a Herényi Esszenciák, ami a nyitott porták elvén alapul. Megnyílik a Szabadnép utca 32-ben Ekk István bonsai birodalma, különböző ízesítésű sajtjaival, füstölt és feldolgozott húsáruival vár minden érdeklődőt Szalayné Rácz Adél a Szabadnép utca 31/B-ben, valamint a Hóvirág utca 40 alatt szélesre tárja kapuit a Nótaudvar, ahol újra él a magyar nóta a Herényi Nóta Kör közreműködésével.

közösség

további frisss

lap tetejére