Pánikkeltés, megszorítás és fenyegetés - ez a válasza Nemény Adráséknak a kialakult helyzetre

• 2020. november 18., szerda •
Horváth Attila költségvetésért felelős alpolgármester tegnap videóüzenetben tudatta a szombathelyiekkel, hogy kétmilliárd forintos megszorító csomag bevezetését tervezi a városvezetés, hacsak Hende Csaba nem intézi el, hogy Szombathelynek ne kelljen szolidaritási adót fizetnie az államnak. Ellenkező esetben Hende-adónak nevezik el a csomagot.
Pánikkeltés, megszorítás és fenyegetés - ez a válasza Nemény Adráséknak a kialakult helyzetre

A szolidaritási adó az az adónem, amit a jobb adóerő-képességgel bíró önkormányzatok fizetnek a központi költségvetésbe. Ez Szombathely esetében 2,7 milliárd forintot jelent. Ennek elengedését kéri a jelenlegi baloldali városvezetés Orbán Viktor miniszterelnöktől Hende Csabán keresztül. Amennyiben az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke nem jár sikerrel, akkor meg majd bosszúból róla nevezik el a helyi 2 milliárd forintos megszorító csomagot, ami az 1000 négyzetméter alapterületet meghaladó kereskedelmi és nem kereskedelmi célú ingatlanokra vonatkozik majd. Rendkívül korrekt, amolyan szocialista eljárás. Visszatérve a videóra, ebben elhangzik az is, hogy 8 milliárd forint iparűzési adóbevétellel kalkulál az önkormányzat, amit a helyi kis- és középvállalkozók, valamint a nagy cégek fizetnek Szombathely kasszájába. Ez 1,8 milliárddal lesz kevesebb az elmúlt időszakhoz képest.

A Fidesz szombathelyi szervezete a következőképpen reagált Horváth Attila bejelentésére:

"Az iparűzési adóbevétel csökkenése nem kormányzati elvonás, hanem a koronavírus járvány okozta gazdasági visszaesés következménye.

Szombathely az önkormányzati választás óta számos juttatásban és kedvezményben részesült Magyarország Kormánya részéről. Legnagyobb vállalatunk, a Schäffler új beruházását több, mint 5 milliárd Ft-tal támogatta a Kormány. A Kormány által irányított Volán Zrt. a Kormány autóbusz programjának keretében bocsátott a szombathelyi utazóközönség jobb kiszolgálása és városunk tisztább levegője érdekében a város rendelkezésére hét vadonatúj autóbuszt mintegy 700 millió Ft értékben.

Tehát Szombathelyt az önkormányzati választás óta semmilyen diszkrimináció, hátrányos megkülönböztetés nem érte, sőt, maga mögött tudhatja a választás eredményétől függetlenül a jövőben is a Kormány támogatását.

A miniszterelnök adót elengedni nem tud, mert az adókat az Országgyűlés állapítja meg, mégpedig minden települést egyenlő mércével mérve. Az úgynevezett szolidaritási adó nem a Kormány bevétele, hanem az felosztásra kerül a kisebb adóerő képességű városok és falvak között.

Horváth Attila alpolgármester vagy nem tudja ezt, és akkor azért, vagy tudja ugyan, de szándékosan félre akarja vezetni a szombathelyieket, és akkor meg azért kell azonnal lemondania tisztségéről, hiszen arra a mai hamis nyilatkozatával méltatlanná vált.

Megszokhattuk, hogy a baloldal egyetlen választ ismer a válságra: megszorításokat és adóemelést. Ideje lenne végre a valódi megoldások felé fordulniuk!

Szombathely önkormányzati vezetőinek sivalkodás, vádaskodás és másokra mutogatás helyett végre szembe kellene nézniük az egész országot, Európát és a világot sújtó járvány okozta válság enyhítésének rájuk háruló feladataival.

Javasoljuk, hogy mindenek előtt szüntessék meg a városi vezetők feleségeinek valódi munkával nem, csak busás fizetéssel járó sportállásait, a városi médiában elburjánzott indokolatlan kifizetéseket, a haverok és politikai kliensek munka nélküli jövedelmeit! Ígérjük, hogy nem fogunk sírni a show cooking és hasonló átlátszó tolvajlások, böszmeségek után!" - olvasható a közleményben. 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére