Összefognak az autóipari központok

Frisss • 2013. augusztus 13., kedd •
Már zajlik az iparági együttműködés előkészítése. Az akciótervben érintett a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ is. A terv őszre készülhet el, amiben kiemelt figyelmet kapnak a beszállítói lehetőségek és a szakképzés kiszélesítése is - olvasható a Vas megyei Kereskedelmi és Iparkamara oldalán.
Összefognak az autóipari központok
A Magyar Hírlap értesülései szerint azért, hogy a hazánkban sikeres járműipar továbbra is életképes legyen, szakmai összefogásra készülnek az érintett nagy „gyártórégiók”. Azaz a győri, a kecskeméti térség és a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ.
Az akciótervben kiemelt szerepet kapnak a beszállítói lehetőségek és a szakképzés. Szükség van ugyanis szakképzett munkaerőre. Szakmunkásokra és mérnökökre egyaránt.

Olvasható az is, hogy a beszállítói lehetőségek sincsenek kiaknázva. Gondot jelent az, hogy a nagy gyártóóriások magukkal hozzák a beszállítóikat, mivel a hazai gyártók nincsenek felkészülve a minőségi alkatrészgyártásra. Emellett jelentős előrelépésre van szükség a kutatás-fejlesztés területén is.

közösség

további frisss

lap tetejére